Misiunea ta în această viață

Care este misiunea ta în această viață Horoscop zilnic. Horoscop Urania săptămânal, predicții și previziuni astrologice 2024. HOROSCO...

Horoscopul zilnic de azi 28 Februarie 2013

Written By NIKE B. on miercuri, 27 februarie 2013 | 12:49


Horoscopul zilei de azi 28 Februarie 2013

Horoscopul zilnic de azi Berbec

Trebuie sa schimbi ceva in programul acestei zile pentru a te ocupa de urgenta de o datorie obligatorie. Nu ai de ales, de aceea lasi la o parte orice activitate care poate ti-ar fi facut mai mare placere, ca sa te achiti de sarcina. Poate nu e o activitate prea placuta, depui niste eforturi suplimentare pentru a o rezolva, dar satisfactia finala va fi mare pentru ca ai mai sters de pe lista de restante o problema. Te eliberezi de un punct de pe ordinea de zi care era inconjurat de un oarecare stres si toate ti se par mult mai usoare dupa aceea!


Pasul Fortunei Berbec saptamanal

Horoscop Berbec februarie 2013

Horoscop Berbec 2013


Horoscopul zilnic de azi Taur

Uneori, dragostea intra in viata ta pe nepusa masa si iti da toata linistea peste cap. Nu fi atat de sigur ca, daca ai decis sa nu te mai indragostesti, chiar asa vor ramane lucrurile. Apele nu stau multa vreme linistite, iar evenimentele care dau azi buzna s-ar putea sa te zapaceasca de tot! Poate nici nu e bine primita dragostea de data aceasta, nestiind pe unde sa-i faci loc si ei, dar daca ti s-au aprins calcaiele, vei trai pasiunea cu intensitate maxima.


Pasul Fortunei Taur saptamanal

Horoscop Taur februarie 2013

Horoscop Taur 2013




Horoscopul zilnic de azi Gemeni

Nu reusesti sa iti exprimi punctul de vedere cu mai multa autoritate pentru ca in preajma ta sunt unii mai agresivi in plan verbal. Ei stiu sa spuna ce gandesc si ii reduc pe ceilalti la tacere, dar daca ai fi mai atent, ti-ai da seama ca ce spun nici nu merita sa fie luat in consideratie. Tu ai argumente mult mai solide, un mod de exprimare mult mai coincis, in timp ce acestia spun vrute si nevrute si nu ajuta la nimic vorbaria lor. Fa un efort sa treci peste blocajele de comunicare impuse de cei care vorbesc tare doar pentru a avea ei ultimul cuvant.



Pasul Fortunei Gemeni saptamanal

Horoscop Gemeni februarie 2013

Horoscop Gemeni 2013


Horoscopul zilnic de azi Rac

Ceva iti spune sa nu ai deplina incredere in tovarasul tau de echipa, ca ascunde ceva, ba chiar ca joaca pe doua fronturi. Daca intuitia iti atrage atentia asupra acestei masti pe care o poarta, mai bine il provoci acum la o discutie sincera, ca nu cumva sa te bazezi pe participarea lui si la final sa te trezesti cu dezamagiri ce au la baza o prea mare incredere in el. Daca il vezi ca fuge de raspundere sau da raspunsuri in doi peri, ar putea fi un semnal de alarma al duplicitatii sale.


Pasul Fortunei Rac saptamanal

Horoscop Rac februarie 2013

Horoscop Rac 2013


Horoscopul zilnic de azi Leu

Nu stii cum sa reactionezi azi la vestea care soseste, pentru ca nu poti spune clar daca e rea sau buna. Are si avantaje si dezavantaje, dar numai de starea ta psihica de acum depinde felul in care o vei primi. Daca nu esti in cele mai bune toane, nu te va convinge nimeni ca ar exista si o parte buna a lucrurilor, pesimismul punand repede stapanire pe tine, dar daca te-ai uita la cei din jur, cum se bucura si sarbatoresc vestea cea mare, poate vei reusi sa vezi si tu jumatatea plina a paharului. Anturajul are un efect major asupra felului in care te vei comporta in fata acestui moment cu doua directii diferite de interpretare.


Pasul Fortunei Leu saptaminal

Horoscop Leu februarie 2013

Horoscop Leu 2013


Horoscopul zilnic de azi Fecioara

Nu esti deloc hotarat, iti schimbi parerea dupa cum bate vantul, influentat de opiniile extrem de variate care apar din toate partile. Nu te poti opri asupra unei singure idei, pentru ca iti place si una, si cealalta, si mai apar si altele pe parcurs, incat e absolut normala oscilatia aceasta de la o ora la alta. Daca vezi ca nu ai ajuns inca la o concluzie clara, amana momentul decisiv pentru altadata, cand se vor fi sedimentat toate pe un teren sigur. Momentan te distreaza faptul ca ai o gama atat de larga de optiuni, dar nu le poti folosi pe toate.


Pasul Fortunei Fecioara saptamanal

Horoscop Fecioara februarie 2013

Horoscop Fecioara 2013


Horoscopul zilnic de azi Balanta

Este o zi extrem de placuta, in care iti incarci bateriile cu energie pozitiva pentru o luna de acum incolo. Te intalnesti cu oameni veseli care au un efect pozitiv asupra ta, iar prezenta celor mici este o bucurie pentru tine, deoarece putina joaca nu strica nimanui. Te bucuri chiar de un soare de primavara, daca nu unul concret pe cer, atunci macar unul metaforic, pentru ca evenimentele la care participi aduc un aer proaspat in sufletul tau.


Pasul Fortunei Balanta saptamanal

Horoscop Balanta februarie 2013

Horoscop Balanta 2013




Horoscopul zilnic de azi Scorpion

Nervii nu au ce cauta azi in discutii, pentru ca si interlocutorii tai pot deveni agresivi in comunicare, daca nu iti controlezi tonul. Ar fi pacat sa strici o relatie care mergea bine doar din cauza unor diferende de opinie impartasite cu un ton ceva mai energic. Poti folosi aceasta atitudine bataioasa in competitii, in argumentare, in dispute constructive si nicidecum in contradictii absurde ce au la baza lupte de orgolii. Din pareri diferite se pot naste solutii bune, daca fiecare le prezinta logic si rational.


Pasul Fortunei Scorpion saptamanal

Horoscop Scorpion februarie 2013

Horoscop Scorpion 2013


Horoscopul zilnic de azi Sagetator

Este o zi vesela in care te poti ocupa si de alte aspecte decat cele care te streseaza in fiecare zi. E timp si de distractie, si de plimbari, si de cumparaturi, poate si de o mica petrecere, deci trebuie sa profiti din plin de momentele cu iz de sarbatoare care ti se ofera. Totusi, nu trebuie sa te rupi complet de lucrurile serioase ale zilei, ca nu cumva, din prea multa relaxare. Sa scapi din vedere un astfel de aspect si tocmai acolo sa apara o problema. Distractie, dar cu o limita, deci!


Pasul Fortunei Sagetator saptamanal

Horoscop Sagetator februarie 2013

Horoscop Sagetator 2013


Horoscopul zilnic de azi Capricorn

Ia-o incet, fara sa te grabesti la rezultatele pe care le visezi din activitatea pe care o desfasori acum. E un proiect de lunga durata, ce va necesita un consum imens de resurse (de energie, de timp, de concentrare), dar tu detii toate aceste resurse si le vei folosi eficient in sensul obtinerii rezultatului pe care il doresti. Efortul va fi major, dar merita sa-l dedici in totalitate acestui scop, pentru ca la final vei fi pe deplin satisfacut de nivelul atins. Oricat de obositor ar fi, cat timp ai ceva de castigat, trebuie sa faci tot ce-ti sta in putere.


Pasul Fortunei Capricorn saptamanal

Horoscop Capricorn februarie 2013

Horoscop Capricorn 2013


Horoscopul zilnic de azi Varsator

Apare in calea ta exact persoana de care aveai nevoie pentru a rezolva o problema complicata. Sfaturile sale se bazeaza pe fapte concrete, pe informatii verificate, pe legi scrise, si daca ii urmezi intocmai indrumarile, vei avea numai de castigat. El a trecut deja printr-o situatie similara si a aplicat cele mai bune solutii in momentul respectiv, iar acum iti impartaseste si tie din cunostintele pe care le-a acumulat in urma acelei experiente. Stie ce spune, ca atare e in avantajul tau sa faci precum te sfatuieste, fara a lasa orgoliile sa te conduca.


Pasul Fortunei Varsator saptaminal

Horoscop Varsator februarie 2013

Horoscop Varsator 2013


Horoscopul zilnic de azi Pesti

Te apleci foarte serios asupra muncii pentru ca esti implicat intr-un proiect caruia ii acorzi o importanta speciala si vrei sa ajungi la rezultate ireprosabile. Imaginea ta de profesionist este in joc de aceea lucrezi chiar si peste program, daca e nevoie, si faci tot posibilul sa nu atragi asupra ta nicio urma de indoiala si nici un motiv de critica. Esti multumit doar cand iti vei vedea clientii sau superiorii incantati de ceea ce ai realizat, si daca ei zambesc, atunci vei avea si tu motive de satisfactie. Nu te relaxezi decat cand primesti o confirmare ca ai facut ce trebuia.


Pasul Fortunei Pesti saptamanal

Horoscop Pesti februarie 2013

Horoscop Pesti 2013

12:49 | 0 comments | Read More

Zodiacul Iubiri Pesti


Femeia născută în zodia Pesti

Comportare - în casă şi afară. Se spune despre femeia nativă în Peşti că este atât de romantică încât îşi făureşte, cu timpul, propriile anotimpuri sufleteşti. Datorită acestui fapt, adolescenta sau tânăra nativă în Peşti va fi foarte dificilă pentru partenerul ei, uneori fiind realmente greu de su­portat. Din fericire, îşi va reveni repede şi va căuta, pisiceşte, împăcarea, îmbunarea, remediind, astfel, stricăciunea sentimentală. Cât despre mult trâmbiţata independenţă spirituală a femeii native în Peşti, acest lucru va putea fi uşor de acceptat de către orice bărbat care dispune de diplomaţie şi tact.
Cert este că femeia nativă în Peşti va avea nevoie de asistenţa bărbatului, de apropierea şi înţelegerea lui, ea fiind capabilă să greşească, dar şi să-şi ceară iertare. în familia sa, în condiţiile în care bărbatul îi este aproape, femeia nativă în Peşti va fi iubitoare, dăruită, harnică, pasionată de tot ce e nou, ingenioasă. Nu-şi va solicita bărbatul din punct de vedere s.xual, fiind, poate, dintre toate femeile zodiacului, cea mai modestă în ceea ce priveşte asemenea pretenţii. De altfel, zodiacele mai vechi precizează, cu claritate, faptul potrivit căruia femeia nativă în Peşti va putea face o pereche fericită chiar şi cu un bărbat mai puţin activ din punct de vedere s.xual.
în societate, femeia nativă în Peşti nu va vrea, neapărat, să fie lider, şi nu va dori să-şi impună voinţa în orice împrejurare şi cu orice preţ. Este atât de generoasă şi de sociabilă încât, oricând, poate face acte de maximă caritate fară să regrete vreodată.

Suflet şi pasiune. în general, nativii în Peşti sunt consideraţi a fi nişte oa­meni deosebit de pasionali, fiind în stare, nu o dată, să uite de ei înşişi. De remarcat faptul că, de regulă, sentimentele nativei în Peşti sunt sincere, ea nefiind capabilă să mintă şi să fie prea convingătoare în minciună. Datorită romantismului ei funciar, această femeie va dovedi tandreţe faţă de persoana iubită, folosindu-şi întreg arsenalul, inclusiv capacităţile ei de a înţelege şi de a opera cu lucruri şi idei ce ţin de sfera ocultului. Nefericită uneori prin natura firii sale, femeia nativă în Peşti va fi, în schimb, capabilă să-i fericească pe cei din jur, punându-şi la bătaie fante­zia, ideile originale, sufletul cald, înţelepciunea, sensibilitatea, abilităţile psihice. Foarte sensibilă, această femeie poate fi rănită, uneori, chiar şi cu o simplă şi nevinovată vorbă. Pasiunile şi sentimentele femeii native în zodia Peştilor beneficiază, adesea, de un adevărat desfăşurător în re­alitatea de zi cu zi, ea fiind în stare, dincolo de aparenta-i vulnerabilitate, să-şi urmărească interesele şi să şi le împlinească. Deşi este romantică şi, într-un fel, e ruptă de realitate, femeia nativă în Peşti va şti să-şi dozeze pasiunile şi va juca, nu fără plăcere, teatru, dacă va fi nevoie. Este forma ei de dedublare, şi nicidecum de ipocrizie sau minciună.
Un zodiac popular spune următoarele despre femeia din această zodie: „Iar copilele ce se vor naşte în această zodie vor fi mânioase şi iubitoare de pricini, înşelătoare, iubite de oameni, de bărbatul cel dintâi se vor despărţi şi se vor însoţi cu un altul, care li se va părea mai bun”.

Farmec şi dragoste. Contradictorie, dar emanând feminitate, femeia nativă în Peşti îi va câştiga cu uşurinţă pe bărbaţi şi va fi iubită de aceştia. Ea face parte dintre acele femei care îşi iubesc mult corpul, motiv pentru care se spune că va accepta să pozeze ca nud, să trezească interes şi patimă prin prezentarea corpului ei în diferite ipostaze. Acest mod de compor­tare a femeii native în Peşti va fi încă o manifestare semnificativă a iubirii ei faţă de lume şi viaţă, încă o dimensiune a ei în a fi dăruită şi sociabilă. Astrologii sunt de părere că nativa în Peşti poate cădea, uneori, în plasa unor bărbaţi nepotriviţi, ajungând, în cele din urmă, la deziluzii senti­mentale, la amplificarea zbuciumului sufletesc (zbucium care şi aşa există din plin), la agitaţie, la depresie chiar. Datorită firii ei, femeia nativă în Peşti este expusă agresivităţii celor din jur, care nu vor ezita să o folosească în scopul îndeplinirii propriilor lor interese.
Dispunând de un magnetism specific femeilor inteligente şi misterioase, nativa în Peşti ar putea avea cei mai buni bărbaţi, dar nu va profita decât rareori de aceste calităţi. Ea nu va domina bărbatul pe care-1 iubeşte, deşi are toate calităţile spirituale pentru a face acest lucru. Dimpotrivă, nativa în zodia Peştilor se va lăsa dominată, ceea ce poate crea dizarmonie în viaţa ei afectivă, în dragostea ei.
Blândă şi prietenoasă, în dragostea şi nu numai, femeia nativă în Peşti va fi, la o adică, geloasă, suspicioasă, mult prea curioasă, fapt ce-i va provoca, uneori, o persistentă şi inexplicabilă stare de nefericire. Spre norocul ei însă, făcând parte din zodia Peştilor, această femeie se va putea dedubla şi se va putea bucura, aproape întotdeauna, de jumătatea plină a paharului.

Atitudinea faţă de cei din jur. Femeia nativă în Peşti va fi, uneori, convinsă că bărbaţii n-au destulă înţelegere pentru ea şi, din acest motiv, se va considera lipsită de noroc. Totuşi, comportamentul ei de mironosiţă, de femeie mereu nevinovată, ar putea suscita, nu o dată, atenţia unor bărbaţi cu personalitate, puternici.
Când realitatea înconjurătoare i se va dovedi potrivnică, femeia nativă în Peşti va apela, cu o bucurie secretă, la talentele sale teatrale, punându-şi în mişcare fantezia şi isteţimea. Nefiind o fire practică, nativa în zodia Peştilor va da greş nu o dată în viaţa cotidiană, dar nu va pierde, totuşi, prea mult. Iubind profund oamenii, va fi şi ea iubită, la rându-i, şi ajutată, chiar dacă nu se aşteaptă la aşa ceva şi, mai ales, nu cere, de obicei, aşa ceva. Femeia născută în zodia Peştilor va munci mult pentru cei din jur, şi se va bucura mult când aceştia îi vor fi recunoscători, când îi vor mulţumi, dar nu se va amărî prea mult dacă nu va avea parte de aşa ceva.
Datorită generozităţii ei, nativa în Peşti va fi considerată, uneori, mult prea accesibilă din punct de vedere afectiv şi s.xual, ceea ce înseamnă că nu puţini vor fi bărbaţii care vor spera la favorurile şi farmecele ei. Dezilu­zia va fi, însă, nu o dată, cât carul de mare, femeia aceasta fiind, asemenea unui peşte, mult prea lunecoasă.
In viaţa de zi cu zi, nativa sub semnele Peştilor, aparent atât de expusă şi, totuşi, cumva intangibilă, va dovedi, în orice împrejurare, personalitate, chiar multă personalitate, având obişnuinţa de a trece totul printr-un fil­tru propriu. Şi nu este nicidecum vorba despre un exces de orgoliu, ci de un mod de a fi, de a aborda realitatea, lumea. în mod firesc, uneori, nativa în zodia Peştilor ar putea să se înşele, alteori ar putea chiar să greşească. Omeneşte, nu?! Şi, cu toate acestea, femeia aflată sub semnele zodiei Peştilor nu va obosi, nicicând, să afirme despre prietenii şi prietenele ei, fară ezitare, că sunt cei mai buni din lume.
Greu de crezut, dar sunt destule zodiace care o consideră pe această fe­meie o luptătoare. Adică o femeie care, dincolo de romantismul ei, de vulnerabilitatea şi lipsa de adeziune la viaţa reală, va dori, pur şi simplu, să trăiască, atunci când i se va ivi prilejul, de ce nu, chiar şi o fierbinte poveste de dragoste. Şi, nu încape îndoială, nativa sub semnele Peştilor se va şi lupta pentru această minunată întâmplare.

Feminitate. Deşi este atât de sociabilă, atât de miloasă şi atât de puţin orgolioasă, totuşi femeia nativă în Peşti va dori nu numai să placă, ci să fie şi iubită. Nimic surprinzător deci, numai că iubirea ei va trebui să fie calmă, senină, iar prietenul, bărbatul, iubitul, va trebui să-i producă, neapărat, şi, desigur, mereu, dovezi de iubire. Această femeie nu va cere niciodată unui bărbat să fie o maşină de făcut s.x - se pare că nu o interesează prea mult asemenea exerciţii fizice - dar va solicită să i se şoptească, cu maximă tandreţe, şi ori de câte ori este posibil, că este iubită. Orice dovadă de iubire va avea, în mintea ei, proporţii incredibile, şi chiar şi inima ei cea aparent netulburată se va încălzi.
De altfel, femeia nativă în Peşti este o admiratoare recunoscută a ro­manelor de dragoste, a filmelor de dragoste, a tuturor expresiilor iubirii reflectate în artă. Va putea fi, la o adică, ea însăşi o creatoare în aceste do­menii ale artei. Nefiind focoasă de felul ei, nativa în Peşti va şti să se com­porte şi să-şi amenajeze intimitatea în aşa fel, încât totul să fie de neuitat. Şi îşi va pune fantezia la lucru, pentru a face din dragostea ei o adevărată poveste, în care plăcerea şi orgoliul, romantismul şi poezia se vor întâlni. Şi totul nu va fi, la urma-urmei, nici furtună tropicală, şi nici viscol, ci nu­mai o bucurie şi o trăire a simţurilor, „managerizate”, cu iscusinţă, cu un calm atotcuprinzător, de o femeie cu un uşor complex în faţa bărbatului, dar atât de dornică de dragostea profund omenească, îndelung căutată, completă şi înălţătoare.
Iată motive, destul de puternice credem, pentru care această femeie se va împodobi, şi va străluci, va ilumina atunci când va dori să facă, din dragostea ei, un eveniment. Or, la câtă imaginaţie are această femeie din zodia nelumească a Peştilor, va fi loc, pentru câte un asemenea eveni­ment, aproape în fiecare zi.


Bărbatul născută în zodia Pesti

Comportare - în casă şi afară. Fire de artist, bărbatul nativ în Peşti va iubi, nu o dată, năvalnic şi cu năbădăi. Bun de gură, orator priceput, cu un bagaj sentimental de invidiat, el va fi bărbatul care va avea, întotdeau­na, sau aproape întotdeauna, o parteneră pe gustul său. Va alege mult, desigur, dar va avea de unde, deoarece legăturile lui vor fi numeroase. Se zice că femeia aleasă de el va fi o norocoasă, bărbatul nativ în Peşti ţinând foarte mult la ea, îngrijind-o şi acoperind-o cu afecţiunea lui. Fap­tul acesta nu înseamnă că nu se va gândi şi la alte femei, şi chiar va încerca să calce pe delături, potrivit vechiului principiu, conform căruia găina din curtea altuia e mai grasă. Fireşte, asemenea comportament va duce, uneori, la situaţii neplăcute, de cumpănă în căsătoria sau concubinajul bărbatului nativ în Peşti. Pare a fi, de fapt, o caracteristică a nativilor aces­tei zodii, să alerge cel puţin după doi iepuri şi să ducă, nu o dată, ci chiar ani în şir, o viaţă dublă.
Altfel, în casă, în gospodărie sa, acest nativ va fi orgolios, dar nu într-atât încât să-i terorizeze pe ceilalţi. Tolerant şi sociabil, el se va bucura chiar şi la simpla vedere a oricărui membru din familie, considerându-i pe cei de sub acoperişul său ca fiind bogăţia lui nepreţuită, principala lui realizare în viaţă. De altfel, nativul în Peşti îşi va face griji multe, poate chiar prea multe, pentru starea materială şi viitorul copiilor. în general, nativul în l’eşti se va strădui să creeze în familia sa un climat de armonie, de bună înţelegere, de acceptare reciprocă. Din păcate, atunci când se enervează, atunci când e scos din sărite, face prăpăd. Mânia, venită asemenea unei ploi de vară, îi va trece repede-repede acestui nativ schimbător ca vre­mea, iar soarele va străluci, iarăşi,cu toată puterea, în casa-i ca o cetate de piatră.
în societate, nativul în zodia Peştilor va fi primit, de obicei, cu simpatie, fiind un companion valoros din toate punctele de vedere. îl vor dori, prin preajmă, atât femeile, cât şi bărbaţii, fiind cunoscut de toţi, deopotrivă, ca un prieten dăruit. La slujbă sau în afaceri va avea, mai mereu, puterea de a-şi urmări scopurile şi de a şi le realiza. Din păcate, acestui nativ în zodia Peştilor îi place mult, prea mult chiar, să lucreze singur.

Suflet şi pasiune.
Bărbatul născut în zodia Peştilor este tipul de om care se poate îndrăgosti des, şi adesea fulgerător. Dacă i se vor cere explicaţii vizavi de acest comportament, cu greu le va găsi şi, de fapt, nici nu se va strădui prea mult să le caute şi să le facă plauzibile. Va cuceri femeile cu cea mai mare uşurinţă, dovedind o adevărată măiestrie. Uneori este mirat el însuşi cum de-i poate cădea ploconul atât de repede şi, mai ales, fară nici un efort. Prin tot ce face, nativul în Peşti captivează, magnetizează. Câteodată va părea slab şi neajutorat, dar nu este vorba decât despre un truc, prin care îşi poate apropia femeile. Ghiduşul nativ în zodia Peştilor va şti că, văzându-1 neajutorat şi disponibil pentru a primi ajutor, femeile, inimoase şi sufletiste de felul lor, vor sări să-l ajute, făcând din el, şi pe această cale, un adevărat răsfăţat.
Cât despre artistul pitit în bărbatul nativ în Peşti, acesta va ieşi mereu în evidenţă, sporindu-i aura de cuceritor. în demersurile sale amoroase, nativul în zodia Peştilor va evidenţia putere sufletească şi trupească, ca­pacitate de convingere, imaginaţie, fantezie. Uneori, acest nativ va afişa o notă de autoironie, de zeflemea, părând a stăpâni, din punct de vedere spiritual, realitatea din jurul său. Nu de puţine ori, nativul în Peşti va afişa un pesimism activ, cu nuanţe poetice şi contemplative - expresii compor­tamentale şi stări care iarăşi îl vor ajuta, fară îndoială, în neodihna sa pe tărâmul amorului.
Deosebit de flexibil şi de mobil, pasional asemenea unui crai de modă veche, elocvent şi amplu, nativul în Peşti va fi, cu siguranţă, un original printre semenii săi. Aici trebuie să reamintim faptul că astrologii afirmă despre nativii acestei zodii că apar în ochii celorlalţi muritori ca nişte spirite nelumeşti, şi că nu seamănă nici măcar între ei, din nici un punct de vedere, fiecare fiind, în felul său, un unicat.
Cert este că nativul în Peşti va avea parte la viaţa sa de neodihnă, zbătându-se, mai mereu, ca apa de maluri.

Farmec şi dragoste. Nativii în zodia Peştilor sunt atractivi pentru ceilalţi oameni întrucât, prin dubla lor natură sufletească şi comportamentală, furnizează, când te aştepţi, şi când nu te aştepţi, surprize. Nativii în Peşti apar ca plini de farmec chiar şi atunci când exprimă sentimente sau com­portamente negative, totul la ei având şi ceva teatral, ceva vecin cu spiritul neodihnit şi cu arta care, dacă nu captivează, cel puţin se impune ca teri­toriu care nu-i accesibil chiar oricui.
Fiind foarte influenţabil, nativul în Peşti va putea fi destul de uşor de cucerit şi de stăpânit, chiar şi în totalitate, de orice femeie puternică. Totuşi, asemenea situaţie va fi trecătoare, bărbatul nativ în zodia Peştilor dorind să se elibereze de sub tutela feminină cu orice preţ, chiar şi dacă va şti că pierde foarte mult. Spiritul său de independenţă îşi va spune, deci, cuvântul, repede şi eficient.
Plin de sensibilitate, emotiv şi emoţionant, nativul în Peşti va fi stăpânit de sentimente contradictorii, dovedindu-se interesant şi atractiv, pentru multe femei, chiar şi prin această buimăceală a sa.
Fiind, în viaţa de zi cu zi, un amestec de lumini şi umbre, de contradicţii şi nedumeriri, nativul în Peşti îşi va pune şarmul în evidenţă, în mod plenar, atunci când va ajunge în intimitate, devenind, se spune, irezistibil, inega­labil, un performer. Cu o arhitectură sentimentală destul de complicată, nativul în Peşti va fi atât de spectaculos în relaţiile cu femeile, încât aces­tea, susţin astrologii, nu mai simt nici măcar nevoia să cerceteze sau să-şi pună întrebări în privinţa acestui bărbat, căzut parcă din lună, dar întru- totul minunat. De fapt, potrivit aceloraşi astrologi, acest nativ în zodia Peştilor este, totuşi, mereu singur, mereu doar cu sine, meritul lui fiind că ştie să poarte, cu un talent remarcabil, o mască. Din păcate pentru femei, această mască nu va cădea decât foarte rar, şi poate că niciodată definitiv.

Atitudinea faţă de cei din jur. Singur şi străin în mulţimea oamenilor, nativul în Peşti va trăi, va munci, va iubi fară să dea vreun semn, cât de cât elocvent, cât de cât pregnant, în privinţa adevăratelor sale stări sufleteşti, asupra vieţii sale dedublate, asupra neliniştilor şi îndoielilor care-1 bân­tuie. Acest nativ poate fi, fară prea mare efort, tolerant, prietenos, dăruit cauzelor mari şi mici, un fluture pe lampă pentru fiecare femeie fierbinte, un romantic venit de departe, dar găzduit, cu toată inima, de oamenii cetăţii, care nu prea îl înţeleg, dar îl acceptă şi, ciudat, îi caută apropierea.

Virilitate. Nativul în zodia Peştilor este, fară îndoială, un bărbat enigma­tic şi foarte atractiv din punct de vedere spiritual. Din acest motiv, femeile care, la rându-le, dispun de o anumită forţă spirituală, care au capacitate de organizare şi interese bine cristalizate, vor căuta să-l cucerească şi, mai mult ca sigur, îl vor stăpâni în cele din urmă, îl vor disciplina, îl vor or­dona. Iar el, nativul în zodia Peştilor, se va supune, deoarece se pare că tocmai asta aştepta, şi tocmai aşa ceva îi place lui, adică să (ie niţeluş, să fie măcar un pic, sclavul femeii.
în închipuirea nativului în Peşti, relaţia de durată cu o femeie înseamnă nu numai dragoste trupească, ci şi slujbă, viaţă socială, casă, maşină, pri­eteni, responsabilităţi. Se spune despre acest nativ că acceptă cu greu în­datoririle conjugale, iar dacă va greşi în acest compartiment, vina va fi, totuşi, a femeii, susţine el - şi nu va fi prea departe de purul adevăr.
Fiind mare specialist în improvizaţie, nativul în zodia Peştilor va inven­ta şi va improviza în dragoste, în cuplu, în viaţa s.xuală. în dragostea trupească, nativul în zodia Peştilor va dori ca el să aibă întotdeauna de­cizia ultimă, şi rar va accepta ca o femeie, fie ea şi cea mai nouă şi mai frenetică iubită a lui, să preia iniţiativa. Prin talentul său, nativul în Peşti va şti să creeze o atmosferă de vrajă, de mister, de excitaţie şi romantism. Densitatea spirituală şi emoţională va fi completată cu o vigoare fizică adesea de excepţie, neaşteptată pentru un tip de spirit, aşa cum este, sau pare a fi, nativul în Peşti.
De multe ori vulnerabil, melancolic, trist până în profunzimile sufletu­lui, nativul în Peşti se va răzbuna pe contradicţii şi ezitări, pe dedublare şi diversiune, pe timiditate şi deziluzii, numai şi numai prin dragoste, într-o intimitate care trebuie să-i fie totală. în această intimitate, el va fi deopotrivă Romeo, dar şi Don Juan, va fi un bărbat de aer, dar şi de vis, va fi un bărbat de piatră, dar şi unul de bronz.
Fără îndoială că acest bărbat, venit pe lume sub semnele zodiei Peştilor, va avea cu el, în miraculoasa-i intimitate, ceva din senzualitatea manifestă, din pofta de viaţă frenetică, din s.xu.litatea primară şi impetuozitatea comportamentală a vechilor greci.
02:49 | 2 comments | Read More

Trăsăturile generale zodia Pesti


Trăsături generale ale nativului din Pesti

In scriptele astrologilor, zodia Peştilor nu are un nume atât de bun, fiind considerată de mulţi dintre ei, încă din vremurile vechi, drept un infern al zodiacului, o zodie a încercărilor, a limitei umane, a testării rezistenţei trupului şi a sufletului omenesc. Chiar şi semnul acestei zodii spune mult despre viaţa celor care se nasc sub puterea ei. Nativul în Peşti va fi echili­brat, dar va şoca prin răbufnirile sale, va dori să fie om de lume, dar se va închide cu plăcere în carapacea sa, va avea o conduită plină de modestie şi supuşenie, dar se va răscula şi va contesta totul, nimeni nefiind în stare să-l înţeleagă sau măcar să-i intre, cât de cât, în voie.
Prin urmare, nativul în Peşti pare a fi un om foarte complicat pe dinăuntru şi neînchipuit de greu de înţeles chiar şi de cei apropiaţi lui.
Complex şi contradictoriu, nativul în Peşti poate da spectacole neplăcute, chiar jenante, de furie, agresiune, orgoliu nemăsurat, stupiditate, nai­vitate. Din fericire, nativul în Peşti este înzestrat cu un sentiment des­tul de rarefiat, uneori, la ceilalţi oameni, cel al milei. El va trăi din plin suferinţa altora, iar după exploziile de personalitate şi orgoliu va avea remuşcări timp îndelungat, şi va încerca să repare, cu multă dăruire chiar, stricăciunile făcute.
Instabil în contactele cu ceilalţi oameni, nativul în Peşti va beneficia, totuşi, de multă popularitate. De ce, nu se ştie. Poate că datorită elocvenţei de care dă dovadă adesea, dar poate şi ca urmare a spiritului său elevat şi minţii sale ascuţite, excesului de bun simţ (el singur îşi va putea spune, uneori, că este prost de bun), a momentelor de seninătate şi de lipsă de griji (deşi adesea este cu adevărat prăpăstios faţă de cea mai mică şi mai neînsemnată misie) sau poate ca efect al comportării sale pline de maniere.
Potrivit celor mai mulţi dintre astrologi, toate aceste calităţi, împreună, formează, fară îndoială, soclul personalităţii nativului aflat sub semnele Peştilor.

Şi, totuşi, nativul în Peşti are şi minusurile sale apăsate, păguboase. De pildă, acest nativ va fi cunoscut, adesea, ca un om uşor influenţabil. Şi nu este surprinzător faptul că, uneori, nativul în Peşti va avea încredere în indivizi dubioşi, escroci, panglicari, fapt care-i va dăuna foarte mult. Loial de felul său, nativul în Peşti va trăda fară să-şi dea seama şi va susţine, cu toată seninătatea, uimindu-i pe cei din jur, că este nevinovat. De altfel, trădarea este considerată de acest nativ ca un mare păcat, dar pe care-1 săvârşeşte, totuşi, cu maximum de ingenuitate, în deplină orbire şi necunoştinţă de cauză.
Atunci când are un scop bine precizat, nativul în Peşti va şti să şi-l urmărească, folosindu-şi toată priceperea, toată iscusinţa. Dar, în mod lamentabil, acest nativ nu va şti să-şi folosească rodul eforturilor sale aproape niciodată. Ciudat, în momentul în care misiunea i se va în­cheia, el se va considera ieşit din joc. Poate că şi această situaţie îşi are obârşiile tot în marea sa generozitate, în aproape desăvârşita sa bunătate, în toleranţa sa nemărginită, în capacitatea sa de a dovedi înţelegere chiar şi faţă de cel mai păcătos individ.
Se spune despre nativul în Peşti că va fi un norocos, norocul picându-i plocon, şi nu oricând, ci tocmai atunci când are mai mare nevoie de el. Fireşte, norocul picat ca din cer va aduce o rază de lumină în viaţa agitată a acestui nativ - om cu o viaţă plină de lumini şi umbre, de dificultăţi neaşteptate, de adversităţi bănuite şi nebănuite, de evenimente neplăcute, de singurătate.

Un monument al milei, nativul în Peşti se va salva, nu o dată, tocmai prin acest sentiment, dar în aceeaşi manieră ca şi în cazul trădărilor ne­vinovate, adică fară să-şi dea seama. Nici măcar intuiţia sa, foarte bună de altfel, nu-1 va feri pe nativul în Peşti de gafe, de lipsă de măsură, de stângăcii. Toate acestea se combină sau alternează cu frumuseţea perso­najului născut sub semnele Peştilor, cu generozitatea şi solicitudinea lui. în mod ciudat, nativul în Peşti nu se va înverşuna în faţa adversarilor, nu va lua măsuri, ci numai va suferi în tăcere.
Iubitor de apă, nativul în Peşti va preţui vinul, pe care-1 va bea, mai întot­deauna, cu plăcere. Fireşte, va iubi nespus marea, simţindu-se foarte bine în preajma oricărei ape mari.
Dacă nu se va controla, nativul în Peşti va ajunge să îndrăgească, mai mult decât trebuie, alcoolul, mai ales că este bântuit, uneori, şi de câte o depresie nervoasă.
Recomandarea este una singură - nativul în Peşti trebuie să aibă teamă de alcool, acesta ducându-1, direct şi sigur, la pierzanie.
Astrologii sunt de părere că nativul în Peşti are o activitate mentală prodigioasă, el trăind, mai mereu, într-un noian de gânduri. Viaţa sa interioară, viaţa sa spirituală va clocoti, dar în adâncuri. La suprafaţă, na­tivul în Peşti va părea liniştit, netulburat, chiar retras din realitatea care îl înconjoară. în felul său, nativul în Peşti se vrea un sfânt al acestei lumi şi se pare că, uneori, chiar îi şi reuşeşte acest lucru. Prin urmare, crizele de negativism, de aparentă lipsă de energie, de explozie emoţională sau de depresie nu sunt, de cele mai multe ori, decât nişte episoade. Orice s-ar întâmpla, na­tivul în Peşti îşi va regăsi, grabnic, condiţia sa de om care nu este niciodată în stare să-şi facă o minimă ordine în complexitatea firii sale, în gânduri şi în simţire, totul la el fiind neaşteptat, surprinzător, şocant, original.
Aşa va trăi nativul în Peşti, ca un mare capricios, ca un neînţeles, ca un pendul între da şi nu, prietenos şi diversionist, schimbător ca vremea, iubind pe nimeni şi pe toată lumea, obsedat mai mult de sine însuşi decât de realitatea care-1 poartă în tumultul ei - un personaj pe care nimeni nu va reuşi să-l descifreze, niciodată, până la capăt.
02:41 | 0 comments | Read More

Zodiacul Iubiri, Caracteristici Pesti


Caseta cu bijuterii a nativului din zodia Pesti

1.Caracterul zodiei. Aşa cum e de aşteptat, această zodie va avea carac­teristicile şi semnul apei. Din cercul zodiacal i se alătură, având acelaşi semn, Scorpionul şi Racul. Dintre Peşti, Scorpion şi Rac, cea mai tare şi mai stabilă zodie este cea a Scorpionului, considerată de astrologi ca fiind semn fix. în horoscopul popular, zodia Peştilor se mai numeşte şi zodia Crapilor. în mod obişnuit, zodia Peştilor va genera, în permanenţă, o contradicţie, determinată de tensiunea dintre fluiditatea maximă a apei şi consistenţa ei materială. încă din vechime, apa a fost considerată prin­cipiu filosofic, în concepţia a numeroşi filosofi ai Antichităţii apa fiind un numitor comun şi un vehicul al trecerii în marea permanenţă universală.

2.Ziua norocoasă. Pentru nativul aflat sub semnele Peştilor, joia va fi ziua multor începuturi norocoase, a multor începuturi aducătoare de lumină şi bine.

3.Cifra norocoasă - 7. Specialiştii în numerologie afirmă despre această cifră că are puteri magice în ceea ce priveşte viaţa sexuală. Purtătorii cifrei 7 vor avea, potrivit vechilor preoţi din Orient, nu numai o viaţă sexuală densă şi plină de evenimente plăcute, ci şi un vino-ncoa (sex-appeal) imbatabil. în schimb, astrologii nu par chiar atât de entuziasmaţi nici în privinţa mesajului sexual al cifrei 7, şi nici în ceea ce priveşte „lipiciul” nativilor din zodia Peştilor. Matematica mistică, o disciplină încă puţin cunoscută la noi, consideră cifra 7 ca fiind unul dintre elementele cen­trale ale sistemului său. Nu întâmplător sunt, de exemplu, 7 zile într-o săptămână, 7 săptămâni în Post, 7 vaci grase şi 7 vaci slabe, 7 minuni ale lumii, 7 coline ale Romei, 7 ani pentru dezgropăciune, 7 culori în curcubeu. Se pare, însă, că toată această magie a cifrei norocoase 7 nu-i este mereu de folos unui personaj atât de semnificativ, atât de original, aşa cum este nativul în Peşti, acesta având nevoie, prin urmare, şi de alte „noroace” şi călăuze pentru a putea trece prin lumea noastră.

4.Piatra norocoasă. Safirul, perlele şi ametistul vor fi acelea care vor putea opri, la o adică, glontele rătăcit, dar trimis de neînţelesul destin direct în pieptul nativului din Peşti. Unii astrologi dau ca norocoasă şi piatra de acvamarin. Aceasta este o preafrumoasă piatră preţioasă, în culorile albastru sau verde deschis, culori ce aparţin, de obicei, ochilor omeneşti. Dintre metale, la fel ca şi în cazul Săgetătorului, Peştii vor fi influenţaţi şi vor intra în relaţie cu staniul, un metal alb-argintiu, foarte maleabil, cunoscut în mod curent sub numele de cositor.

5. Culoarea norocoasă. Este vorba despre nişte culori foarte plăcute, rezultate din combinaţiile şi jocurile luminii cu apa, cum ar fi albastrul marin, argintiul, albastrul verzui, verdele pătat cu argintiu. Ca norocoasă pentru Peşti este considerată şi combinaţia bleu-verzui. Toate aceste cu­lori arată că nativul în Peşti are o cromatică sentimentală de excepţie.

6.Floarea norocoasă. Trandafirul alb, crinii albi, zambilele albe şi toate florile ce bat în argintiu vor aduce inspiraţie şi noroc în viaţa nativului în Peşti. La urma-urmei, un trandafir alb este un semn al eleganţei şi cu atât mai mult se recomandă să stea, vizibil şi aducător de inspiraţie, la butoniera unui nativ în Peşti, sau în vaza unei native în Peşti. Aceste flori transmit, fară îndoială, şi o sugestie de puritate, un semn de curăţenie interioară.

7. Parfumul norocos. Se pare că aromoterapia nu este nicidecum o practică modernă, ci una foarte de demult, din timpuri imemoriale, de vreme ce găsim recomandări privind parfumurile chiar şi în cele mai vechi zodiace. Vor purta noroc nativului în Peşti suavele parfumuri de flori de cireş şi de lămâi, precum şi greoiul parfum de flori de crin care, pentru a nu face ravagii printre cei din jur, va fi administrat cu maximă grijă şi în cantitate foarte-foarte mică.

8.Muzica norocoasă. Nativul în Peşti se va simţi în largul său, fiind inspirat şi cu chef de muncă şi iniţiativă, dacă va asculta piese de calitate din muzica uşoară. Pentru el, ritmurile moderne vor fi dătătoare de e- nergie.

9.Calitatea umană admirată. Cel născut sub semnele zodiei Peştilor va considera că omul trebuie să fie bun cu semenii săi, mai ales cu aceia aflaţi în suferinţă sau mai puţin norocoşi decât el. Din acest motiv, nativul în Peşti va preţui mult oamenii capabili de compasiune, săritori la nevoie şi, evident, în stare să acorde ajutor necondiţionat.

10. Calitatea umană detestată. Nativul în Peşti va dispreţui mereu pe omul care nu are încredere în sine şi, mai ales, pe cel care se subapreciază şi face chiar şi glume pe seama propriilor calităţi sau slăbiciuni.

11. Ideal de viaţă - să facă ordine printre cei din jur, să contribuie la perfecţionarea organizării şi funcţionării societăţii. El, nativul în Peşti, va simţi, uneori, nevoia să fie ajutat el însuşi de societate, deoarece va trece şi prin perioade neplăcute, de inexplicabilă şi apăsătoare singurătate, de dureroasă înstrăinare. Deşi nu-i place prea mult societatea oamenilor, na­tivul în Peşti o va căuta, considerând-o un reazem absolut necesar.

12.Dorinţa secretă. Ţinut parcă de un lanţ nevăzut în locul unde trăieşte şi munceşte, nativul în Peşti va avea numeroase clipe când se va simţi, pe nedrept, asemenea unui prizonier. Dorinţa lui secretă este să cutreiere lumea. Are o mare dorinţă de a vedea alte feţe de oameni, alte locuri şi feluri de a trăi şi de a gândi.

13.Verbul specific - a crede. Dincolo de acest verb definitoriu se află pavăza şi temeiul spiritual al nativului în Peşti: Să nu-ţi faci chip cioplit şi să te închini lui!

14.Zodii care se armonizează cu Peştii. Nativul sub semnele zodiei Peştilor va putea dezvolta o foarte bună relaţie cu una dintre cele mai puternice şi mai greu abordabile zodii, cea a Taurului. Va avea şanse, cu oarecare efort şi cu puţin noroc, să se apropie şi de altcineva din aceeaşi zodie cu el, precum şi cu nativi aflaţi sub semnele Gemenilor.

15.Zodii conflictuale cu Peştii. Putându-se dedubla, nativul în Peşti va dovedi, deseori, atâta diplomaţie, încât va reuşi, cu artă, cu talent, să evite conflictele cu nativi din altă zodii. Practic, la minima rezistenţă, orice na­tiv din alte zodii îi va putea fi accesibil, după cum, tot atât de bine, îi va putea fi şi potrivnic.

16.Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei. Fie bărbat sau femeie, nati­vul în Peşti se va pune, în căsnicie sau în concubinaj, sub protecţia Tau­rului, suportând rigorile firii acestuia. Se pot face încercări, cu şanse de reuşită, pentru combinaţii cu Racul, Scorpionul sau Fecioara, mai ales în cazul bărbaţilor nativi în Peşti. Femeia nativă în Peşti va avea şanse de reuşită nu numai cu aceste zodii, ci şi cu Capricornul.

17.Trăsăturile personalităţii nativului în Peşti. Peştii sunt o zodie a mis­terului, a ocultismului. Tolerant, milos, iubitor a tot ce fiinţează, nativul în Peşti va suferi, pe drept şi pe nedrept, pentru toate relele şi nedreptăţile acestei lumi. Ca fire, fiecare nativ în Peşti este diferit nu numai faţă de ceilalţi oameni, ci şi faţă de ceilalţi nativi ai zodiei sale. Potrivit astrolo­gilor, Peştii reprezintă cel mai nelumesc semn zodiacal. Nativul în Peşti este, de obicei, modest, timid, şi luptă mai mereu să-şi menţină sau să-şi recapete încrederea în sine. Mintea, în schimb, îi este, în permanenţă, vioaie, mereu în febra căutărilor şi a cunoaşterii. Instabil în tot ceea ce vrea şi în tot ceea ce face, nativul aflat sub semnele constelaţiei Peştilor va fi considerat, de cei din jurul său, ca fiind greu de descifrat. Lui însuşi îi va fi, uneori, dificil să se armonizeze cu propria personalitate. Poate că şi din aceste motive, cele mai mari reuşite ale nativului în Peşti, inclusiv averea, vor fi obţinute numai prin efort personal. De altfel, un nativ în Peşti va putea trăi ca un luptător, uimind pe toată lumea, dar va putea alege şi opusul acestui mod de viaţă, lăsându-se în voia sorţii şi căzând foarte jos, în subteranele existenţei. Nativul în Peşti poate avea momente când se controlează foarte greu, când autocontrolul şi autodisciplina sunt, pentru el, ţinte aproape imposibil de atins. Va avea neplăceri, nu de puţine ori, şi din cauza subiectivităţii sale accentuate. Astrologii recomandă nativului aflat sub semnele acestei zodii să-şi cultive aptitudinile şi afectele pe care le poate controla, precum şi efectuarea unor utile exerciţii de obiectivi­tate, ori de câte ori are posibilitatea.

18.Călăuză astrală - Neptun şi Jupiter. Neptun este planeta care dă aces­tei zodii spiritul mistic, al sublimului, precum şi înclinaţia spre visare, spre utopie. Călăuzit de Neptun, nativul în Peşti va atinge trepte înalte de cucernicie, de credinţă şi dăruire. Cealaltă călăuză astrală - Jupiter -îl va orienta pe nativul în Peşti spre viaţă, dar nu spre orice fel de viaţă, ci spre una senină, din care nu lipsesc şansa, preţuirea celorlalţi, bogăţia, inima uşoară, bunele maniere, înţelegerea şi respectul reciproc, ambiţiile frumoase.

19.Simbol astrologie. Cei doi peşti care simbolizează această zodie sunt prezentaţi, în mai toate zodiacele, într-un chip foarte sugestiv. Legaţi cu o panglică, ei înoată în sensuri opuse, unul în susul apei, celălalt în josul apei. între peştele care înoată contra curentului şi cel care înoată în sen­sul curentului există, fară îndoială, o strânsă legătură, ei reprezentând, de fapt, două trăsături, aparent contradictorii, ale aceluiaşi tot. Şi, totuşi, fiecare dintre Peşti încearcă să-şi urmeze drumul său, ceea ce înseamnă că nativul în zodia Peştilor este un om care pendulează între două extreme. Această situaţie îi va crea nativul în Peşti, uneori, probleme sufleteşti de­osebite, precum şi crize de adaptare.

20.Guvernare asupra corpului omenesc. Zodia Peştilor va controla labele picioarelor şi picioarele în general. Practic, contactul corpului omenesc cu pământul, cât şi preluarea fluxurilor energetice telurice de către corpul omenesc, se fac sub guvernarea acestei zodii. Nativul în Peşti poate suferi de boli ale picioarelor, mai ales la tălpi, de deformări ale de­getelor picioarelor, de bătături. Ar putea fi atins şi de boli respiratorii sau circulatorii, precum şi de o gravă boală socială - alcoolismul. Uneori, na­tivul în Peşti va avea probleme cu încălţămintea.

21. Poziţia pe cer a seninului zodiacal. Situată în emisfera boreală, constelaţia Peştilor sau a Crapilor se remarcă prin argintiul său. Pe harta cerului, această constelaţie apare mult depărtată de cea a Vărsătorului, fiind în schimb foarte apropiată de cea a Berbecului.

22. Zonele sensibile In dragoste. Specialiştii în subtilităţile privind legătura dintre corpul omenesc şi constelaţiile zodiacale sunt de părere că, în cazul nativilor în zodia Peştilor, masarea tălpilor, mângâierea labelor picioarelor, masarea şi mângâierea fiecărui deget şi chiar masarea uşoară a fiecărui picior, de la gleznă spre vârfurile degetelor, crează senzaţii şi stări deosebite, de trezire a simţurilor obişnuite, şi chiar şi a celor ce ţin de erotism şi de resuscitarea putinţei în dragoste.
Specialiştii în subtilităţile privind legătura dintre corpul omenesc şi constelaţiile zodiacale sunt de părere că, în cazul nativilor în zodia Peştilor, masarea tălpilor, mângâierea labelor picioarelor, masarea şi mângâierea fiecărui deget şi chiar masarea uşoară a fiecărui picior, de la gleznă spre vârfurile degetelor, crează senzaţii şi stări deosebite, de trezire a simţurilor obişnuite, şi chiar şi a celor ce ţin de erotism şi de resuscitarea putinţei în dragoste.
02:36 | 0 comments | Read More

Zodiacul Iubiri Varsator

Written By NIKE B. on marți, 26 februarie 2013 | 13:51



Femeia născută în zodia Varsator

Comportare - în casă şi afară. Despre vechea femeie Vărsător se spunea că este cea mai de preţ podoabă a casei bărbatului - fiind asemenea unei albine în gospodăria ei, unde, atunci când nu va avea ce face, se va apuca de tors lână şi de cântat, aşteptându-şi soţul sau iubitul chiar şi o veşnicie. Idilic peisaj, dar se pare că mai este, încă, ceva. Aşa se facă că unii au ajuns până acolo încât au comparat această femeie cu o călugăriţă, şi nu cu orice fel de călugăriţă, ci cu una catolică, total castă, total devotată misiei sale, total iubitoare de divinitate.
Femeia Vărsător va fi sobră, exactă, riguroasă, subtilă şi sensibilă nu nu­mai în viaţa de zi cu zi din casa ei, ci şi în viaţa ei intimă. îşi va iubi bărbatul cu un sentiment aproape sfânt, ce derivă, desigur, din marea taină a căsătoriei. Ţine mult la ritualuri, inclusiv în dormitor. Chiar şi în intimi­tate, totul va trebui să se desfăşoare după un anume tipic. Important este că totul va fi bine cu ea, mai ales pentru un bărbat care nu se dă în vânt după dragostea trupească, fiind dornic îndeobşte de incursiuni spirituale, de jocuri de dragoste, de o frumoasă şi caldă companie. Femeia Vărsător va fi o companioană foarte plăcută, manifestându-se ca o persoană puter­nic spiritualizată, parcă deasupra lucrurilor şi întâmplărilor. Dacă soţul ei nu va fi prea viguros, ea nu-i va reproşa, pentru că în dragostea trupească va lua atâta cât i se va da, şi îndeajuns îi va fi.
Nativa în Vărsător va avea mare grijă atât de bărbatul ei, cât şi de casă, iar copiii ei vor şti că există o necesară şi firească ordine în lucruri, că toate lucrurile importante din viaţa omului se desfăşoară după un tipic ce nu trebuie încălcat.
Zodiacele făcute cu echilibru şi simţ de răspundere afirmă că femeia Vărsător este excelentă pentru un bărbat care vrea să se dedice carierei, dar care îşi doreşte, totodată, şi o familie frumoasă, cu copii bine educaţi şi viaţă armonioasă.
în ceea ce priveşte viaţa ei în societate, femeia Vărsător va fi un monu­ment de echilibru, având toate calităţile pentru activităţi sociale de mare amploare, de ajutor, de binefacere, de educaţie.

Suflet şi pasiune. Sensibilă şi delicată, dar şi cu un intelect de bună cali­tate, femeia Vărsător va fi considerată, uneori, drept o puritană, o femeie lipsită de relief în probleme sentimentale şi s.x.ale. Adevărul este că ea se va dezgheţa pe încetul, pasiunile ei fiind puternice, dar discrete. în mod obişnuit, în relaţiile cu ceilalţi, poate fi considerată o mare sufletistă. îi place să aibă prieteni şi relaţii cât mai multe. Cu un comportament ce ar părea unora ca fiind prea just, prea pe linie, această nativă în zodia Vărsătorului, deşteaptă şi capabilă de discuţii ce pot încălzi inima şi sufle­tul oricui, îşi poate, totuşi, pierde chiar şi ea capul, la o adică. Evenimen­tele pot decurge simplu şi firesc: dacă se va îndrăgosti, inima ei va arde cu vâlvătăi. în aceste momente, femeia Vărsător pare a nu mai avea, fapt cu totul surprinzător, nici un pic de discernământ sau de diplomaţie.
Foarte pricepută în a-i îndruma pe alţii, parcă anume calificată să dea sfaturi altora chiar şi în cele mai delicate chestiuni, ea va fi totalmente infirmă atunci când e vorba să-şi rezolve propriile probleme afective, sen­timentale. Având un simţ estetic deosebit, Vărsătoarea va pune patimă atunci când este vorba să se apropie, totuşi, de ceea ce i se pare ei a fi frumos, inclusiv de un bărbat.
Femeia Vărsător nu-şi va dori un mascul pe lângă ea, ci un bărbat care să fie tandru, s-o iubească ponderat şi cu înţelepciune, care să admire, deopotrivă cu ea, tot ce e frumos, tot ce e de bun gust. Mai mult decât atât, femeia Vărsător va prefera un bărbat care să-i dea sentimentul că e femeie, care s-o facă femeie şi s-o trateze ca pe o femeie. Bărbatul care îi va da acest sentiment plenar, va fi foarte preţuit de femeia Vărsător, care femeie se va ataşa de el, se va prinde de el precum via de arac, pentru o viaţă întreagă.

Farmec şi dragoste. Având calităţile unei femei pline de spirit, femeia Vărsător nu va accepta, sub nici o formă, să fie trată ca obiect s.x.al. Convingerea ei este că în dragostea trupească trebuie să fie respectată mai mult decât în restul vieţii de familie sau în societate. Femeie foarte curată, Vărsătoarea, cunoscută de altfel şi sub numele de Vărsătoarea de Apă, va şti să se împodobească şi să se dea cu cele mai distinse şi subtile arome, s.xul fiind şi pentru ea, ca şi pentru multe alte femei, un fascinant moment al vieţii, ce trebuie trăit în aşa fel încât să aibă maximum de vibraţie şi de frumuseţe. Iubitoare de ocultism, femeia Vărsător va încerca să-şi înnobileze iubirea şi viaţa s.x.ală şi pe această cale. Oricărui gest din viaţa ei, din iubirea ei, din relaţiile ei de familie sau din societate, îi va conferi şi o latură ocultă, de mister care incită şi mobilizează.
Fiind în stare să iubească fară limite, cu înverşunare, femeia născută sub stelele Vărsătorului va putea trăi, fară îndoială, o poveste de dragoste nebună, fantastică, dar nu în orice condiţii, nu oricum, şi nu oricând, ci numai şi numai atunci când va găsi un bărbat asemenea ei.
Bărbatul femeii Vărsător va trebui să fie, neapărat, capabil a călători pe aripile fanteziei ei spirituale. Cât despre aspectele materiale ale iubirii na­tivei Vărsător, acestea sunt plasate cu uşurinţă , fară nici un regret, pe un modest şi neaşteptat loc doi. Motivele invocate - ar înrobi carnea şi ar deveni patimă, chiar mai presus decât iubirea.
Pentru femeia Vărsător, nebunia s.xu.lităţii vine şi din nebunia spiritu­lui. Aşa spune ea, iar bărbatul care o va iubi, n-are decât s-o creadă. Poate că aşa se şi explică faptul că femeia Vărsător poate fi o atracţie chiar şi pentru cei mai puternici bărbaţi din punct de vedere s.xual, dornici şi aceştia, în mod neaşteptat, nu de dragoste carnală în primul rând, ci de o dragoste spiritualizată, plină de jocuri, răvăşită frumos de imaginaţie şi de suflet arzând - o experienţă pe care, de obicei, n-o mai uiţi cât trăieşti. Iubită cu delicateţe, cu fineţe, casnica şi riguroasa femeie Vărsător va şti să zboare printre stele cu tot cu dragostea sa, având aripi atât ea, cât şi bărbatul care, la urma-urmei, o întemeiază şi o recunoaşte ca femeie.

Atitudinea faţă de cei din jur. Toate zodiacele vechi afirmă despre oame­nii nativi în Vărsător că nu pot să trăiască fară prieteni şi, desigur, nu va face excepţie nici femeia aflată sub semnele acestei constelaţii.
Cunoscută ca fiind o bună prietenă, femeia Vărsător va fi inepuizabilă în prietenie şi, din acest motiv, cei din juru-i îi vor preţui nespus de mult su­fletul, dăruirea, entuziasmul, cuvintele înţelepte. Datorită acestor calităţi, multă lume va căuta apropierea agreabilă a femeii Vărsător, deopotrivă cu sfaturile şi vorbele ei de încurajare.
Vărsătoarea este tipul de om pe care cu greu poţi să te superi şi să ţii mânie.
La slujbă se va integra destul de uşor, suportând exigenţele, schimbările, toate neplăcerile unei vieţi în colectiv, fiind muncitoare şi responsabilă. Se spune despre femeia Vărsător că este un foarte bun executant. Va mani­festa, nu de puţine ori, entuziasm chiar şi în faţa celei mai dificile sarcini, convinsă că se va putea mobiliza, mereu şi fără probleme. Bună colabo­ratoare şi dornică să cunoască oamenii, Vărsătoarea se va armoniza rapid cu cei cu care lucrează, altfel spus va dovedi că dispune de un spirit de echipă autentic.
Marele om de afaceri Rockefeller preţuia foarte mult femeia Vărsător, afirmând că ar da o avere pentru a avea ca asociat o asemenea persoană. Aproape întotdeauna, Vărsătoarea va fi interesată de viaţa celor din jur, dovedind multă căldură sufletească şi înţelegere. Va acorda o atenţie a- nume bărbaţilor mai în vârstă, nu neapărat din dragoste, nu neapărat cu scop s.x.al, ci, pur şi simplu, din credinţa că aceşti bărbaţi au nevoie, într-adevăr, cel mai mult de ajutorul femeilor.

Feminitate. Vărsătoarea este cunoscută ca o foarte bună tovarăşă de viaţă. Cu un bărbat pe măsura spiritualităţii ei, va constitui acel cuplu care nu-şi va termina de spus ce are de spus nici într-o întreagă viaţă. Aici trebuie menţionată, fară teamă de a greşi, o realitate remarcabilă - gân­direa acestei femei este liberă. Desigur, prejudecăţile, atâtea câte vor fi, se pot manifesta şi în dragostea ei, mai ales atunci când este vorba despre dragostea trupească. Se spune că a întemeia o relaţie de dragoste cu o fe­meie Vărsător nu este prea greu şi, mai mult decât atât, o asemenea relaţie este şi uşor de cultivat. O condiţie se cere, însă - în viaţa celor doi să nu primeze s.xul, ci prietenia, dragostea ce împodobeşte sufletul şi nu îmbu- curarea simţurilor cu orice preţ şi în orice moment, sau în orice condiţii. Intimitatea Vărsătoarei nu e întemeiată doar pe transpiraţie şi gimnastică în dormitor, ci şi pe jocuri de dragoste, pe cuvinte şi gesturi tandre felu­rite, pe subtilităţi şi inventivitate, mai ales din partea bărbatului. Ea va fi, aşa cum s-a mai spus, foarte curată, şi va râvni să-şi pună, cu toată bucu­ria, lenjeria cea mai frumoasă şi mai incitantă. în dragostea din dormi­tor, femeia Vărsător nu va fi prea spontană şi nu va avea nici prea multă iniţiativă. Nu va pune, însă, nici un fel de probleme, iar bărbatul se va simţi bine cu ea, vrerea lui fiindu-i, îndeobşte, lege.
Femeia Vărsător ţine mult să-i fie fidelă soţului, iubitului ei, fiind foarte mândră de acest lucru. Dorind să fie mult apreciată ca femeie, ea va iubi la bărbat nu numai vigoarea, ci şi mintea.
Şi, totuşi, nu orice bărbat se va putea apropia, la o adică, chiar atât de uşor de femeia Vărsător care, prin natura ei afectivă, prin bagajul ei sentimen­tal, va idealiza dragostea şi chiar bărbatul.
Altfel, femeia Vărsător va cultiva firescul în toate relaţiile ei, fie sociale, fie în familie sau în intimitate. Cu seninătatea şi căldura ei, nativa sub semnele Vărsătorului pare gata să salveze lumea, specia umană. Evident că nu-şi va propune vreodată aşa ceva, dar prin comportarea ei va reuşi să dea firescul cuvenit şi binefăcător relaţiilor pe care le ţese cu cei din jurul său, adăugându-i chiar şi un element de inefabil, care adesea lipseşte nu numai din relaţiile dintre oameni, în general, ci, în special, din relaţiile dintre s.xe,
considerate, adesea, a fi părţi într-un război fără de capăt.


Bărbatul născută în zodia Vărsător

Comportare - în casă şi afară. în familia sa, în relaţiile cu ai săi, bărbatul nativ în zodia Vărsătorului se va dovedi un democrat înnăscut. Va fi tole­rant, dar nu din lene, nu din dorinţa de a nu se deranja, de a nu-şi ieşi din fire, ci pentru că el crede că fiecare om, fie el chiar şi un copil, trebuie să fie conştient de sine şi independent în acţiunile sale. Programul familiei Vărsătorului va fi, din punctul de vedere al acestuia, minim, dar nu o dată acest program va da roade, mai ales în timp, va da roade chiar mai bogate decât acolo unde s-a guvernat cu pumnul, cureaua şi sudalma. în casa lui, bărbatul Vărsător va sta cu plăcere, mai ales atunci când, toţi ai lui, sunt prezenţi. De altfel, îi place mult să-i fie casa plină de lume, să petreacă în familie, să se cineze în comun.
Atât în familie, cât şi în societate, Vărsătorul va avea, în mod obişnuit, un ritm al lui, din care nu va putea fi scos decât cu diplomaţie, cu iuşchiuzarlâc şi, fireşte, cu... maximă feminitate.
în viaţa intimă, bărbatul Vărsător îşi poate surprinde prietena sau ne­vasta prin momente de fantezie şi improvizaţii, reuşind să creeze clipe de neuitat pentru cuplu.
Un lucru poate fi remarcat, cu uşurinţă, la aproape toţi bărbaţii aflaţi sub semnele constelaţiei Vărsătorului - îşi răsfaţă cu generozitate prietena sau soţia, indiferent de vârsta lui şi a acesteia, şi indiferent de cât timp sunt împreună.

Suflet şi pasiune. Astrologii sceptici afirmă despre bărbatul Vărsător că nu are nici o şansă să se maturizeze vreodată din punct de vedere senti­mental, din punct de vedere afectiv. în opinia lor, bărbatul Vărsător va fi un veşnic adolescent, e adevărat foarte inteligent, foarte prietenos, dar cu pornirile şi impetuozităţile unui bărbat foarte tânăr. Bărbatul Vărsător se va simţi toată viaţa atras, toată viaţa captivat, pur şi simplu fermecat, de eternul feminin. E adevărat că nu este singurul bărbat din zodiac cu asemenea înclinaţii vizavi de femei, dar, cu siguranţă, nativul Vărsător va fi cel mai accentuat în acest sens. Pentru el, femeile vor fi vinul de viaţă lungă, alfa şi omega existenţei lui, drogul sufletului său aparent rece şi aflat într-o inexplicabilă zbatere şi nefericire. Bărbatul Vărsător poate arde pentru o femeie (sau mai multe), dar nu din dorinţă de dragoste trupească, ci din profundul simţământ că acea minunată sferă a iubirii, închipuită de filosofia şi arta amorului din Orientul îndepărtat, nu se întrupează decât din bărbat şi femeie, suflete mereu pereche şi mereu în atât de firească şi de necesară bucurie şi suferinţă, deopotrivă. Bărbatul Vărsător va căuta compania femeilor nu pentru a le cuceri, nu pentru a-şi îmbogăţi colecţia de trofee, ci pentru plăcerea lui de a avea relaţii de prietenie, de a fi aproape de sufletul femeiesc în toate variantele lui. Rar de tot un bărbat Vărsător îşi va lua amantă, iar dacă va avea şi aşa ceva, acest lucru se va întâmpla mai mult din vina femeii şi nicidecum datorită lăcomiei lui.

Farmec şi dragoste. Fiind consideraţi intelectualii zodiacului, Vărsătorii vor apărea în ochii celorlalţi oameni ca fiind cel puţin interesanţi, dacă nu chiar captivanţi, seducători, fermecători prin strălucirea vorbei şi a gesturilor lor. Din păcate, nu e chiar atât de uşor de cucerit un bărbat Vărsător, el fiind destul de exigent în ceea ce priveşte capacităţile intelec­tuale ale partenerei. El va căuta, prin urmare, o parteneră care să fie cât mai de apropiată de nivelul său intelectual, de personalitatea sa. O fe­meie oarecare, fie ea chiar şi foarte frumoasă, nu prea va avea şanse să-l cucerească şi mai ales să-l păstreze.
Bărbatul Vărsător face impresie puternică în societate prin abilitatea lui de a umbla cu abstractizările, de a opera cu o serie de concepte, de a presăra în conversaţie idei filosofice sau politice şi de a le conexa, abil, cu ceea ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Toate acestea îl fac în ochii celorlalţi, bărbaţi şi femei, dar mai ales femei, să fie considerat ca o posibilă relaţie ce nu trebuie pierdută. La aceasta se adaugă şi impresia, pe care o crează bărbatul Vărsător, în sensul că ar fi un original, un spirit novator, un luptător pentru dreptate şi bine social. Sensibil, manierat, dinamic, idea­list în mişcare, nativul Vărsător va cuceri uşor femeile. De altfel, va dovedi şi calităţi de bun psiholog. Cu aceste calităţi va reuşi, lesne, să placă şi să se facă plăcut.
Astrologii spun despre bărbatul Vărsător că are un farmec ce s-ar putea numi magnetic. Uneori, acestui bărbat îi va plăcea atât de mult jocul seducţiei, încât va face din el un joc în sine. Fireşte, în asemenea condiţii, cu asemenea divagaţii, s.xu.litatea bărbatului Vărsător, şi aşa destul de redusă - cel puţin în aparenţă - va avea de suferit. Această situaţie, oarecum neplăcută, va putea fi însă compensată prin faptul că asemenea bărbat are o fire atât de plăcută, o inteligenţă atât de plastică şi de mobili­zatoare, încât se va pricepe, mai mereu, să readucă, la viaţă sentimentală şi la dragoste adevărată, chiar şi pe acele femei care, ele însele, se con­siderau, de amar de vreme, excluse de la asemenea plăceri şi bucurii. Măiestria sa în relaţiile cu femeile poate atinge înalte culmi, dar de multe ori demersul său nu se finalizează decât în mică măsură. Şi, cu toate aces­tea, puţine vor fi femeile care nu vor regreta chiar şi o relaţie platonică, avută cu un bărbat Vărsător.

Atitudinea faţă de cei din jur. Este limpede faptul că un nativ Vărsător nu va produce nicicând tulburări prea mari în societate, la serviciu sau în cercul său de relaţii. Dimpotrivă, el va acţiona, consecvent, ca un liant, fapt ce-1 va face şi mai atractiv pentru femeile din preajma sa, nu numai şi nu neapărat din punct de vedere s.xual. Bărbatul Vărsător nu deranjează şi nu se va simţi aproape niciodată deranjat de cei din preajma sa, el fiind mai degrabă un condiment al vieţii sociale, un dar plăcut pentru ceilalţi, care-şi duc viaţa alături de el, pentru cei care muncesc împreună cu el.

Virilitate. Amant mai puţin valoros, nativul Vărsător va avea şi el mo­mentele sale fierbinţi, când plăteşte, cu vârf şi îndesat, pentru lenea şi delăsarea sa în privinţa plăcerilor carnale. Beneficiind de charismă şi de o aură de mister, de o senzualitate persistentă şi de talente de actor şi ora­tor, bărbatul Vărsător va fi în stare să poleiască, cu vrajă, aproape orice femeie. Vărsătorului îi place femeia în totalitatea ei, pentru el femeia fi­ind anume alcătuită pentru a bucura bărbatul, adică pentru a-i înflăcăra imaginaţia şi simţurile, pentru a-i mistui inima cu dorul de ea, pentru a-i ţine de urât şi a-1 înfrumuseţa, pe dinafară şi pe dinăuntru.
Având antrenament pe tărâmul ideilor, orice bărbat Vărsător va avea, a- desea, şi o teorie a sa privind femeile. Dincolo însă de orice construcţie teoretică, în practică el se va apropia de femeie cu blândeţe, cu diplomaţie. Din păcate, în dragostea fizică, Vărsătorul ar putea avea, uneori, un comportament lipsit de dinamism. Se zice că bărbatul Vărsător nu va dovedi prea multă grijă pentru energia s.xuală pe care o are, şi nu îşi va întrebuinţa prea mult nici imaginaţia bogată în domeniu, ci va risipi, va risipi cu aceeaşi frenezie, în aceeaşi manieră în care Săgetătorul îşi risipeşte averea materială. De exemplu, bărbatul Vărsător va pierde, une­ori, nepermis de mult timp cu pregătirea actului de dragoste, cu jocuri şi mofturi, cu fantezii epidermice care, totuşi, ţin până la un anumit punct. Fireşte că un asemenea comportament va provoca deziluzii în rândul partenerelor sale, mai ales în cazul celor pragmatice care, de la o anumită vârstă, nu prea mai au nici timp, şi nici răbdare, pentru poezie, pentru giumbuşlucuri şi pentru floricele pe câmpii.
Realitatea a dovedit, însă, că bărbatul Vărsător îşi va pune în valoare toate calităţile sale (care sunt numeroase) numai cu o femeie puternică, numai cu o femeie care să bage viteză în el fără prea multe scrupule, urmărindu- şi interesele, care sunt, la urma-urmei, nu numai ale ei, ci şi ale lui. Adică ar fi nevoie nu numai de un pic de frumoasă nebunie, dar şi de voinţă şi interese clare, totul aidoma unui neînsemnat, banal praf de piper, care face mâncarea de trei ori mai bună decât este.
13:51 | 0 comments | Read More

Trăsăturile generale zodia Varsator


Trăsături generale ale nativului din Varsator

Nativul în zodia Vărsătorului va surprinde prin calităţile şi talentele sale de excepţie, pe care însă le va exersa şi risipi cu o inconştienţă fară mar­gini. Atunci când i se va atrage atenţia că se iroseşte în proiecte spirituale uriaşe şi sterile, orice nativ în Vărsător abia de va catadicsi să tresară. Probabil ştie că are de unde risipi, izvoarele sale sufleteşti părând a fi de nesecat.
Având un bogat filon spiritual, fiind efervescent şi inspirat, Vărsătorul poate ajunge creator în artă sau ştiinţă. Dar cei mai mulţi dintre Vărsători pot fi, pur şi simplu, uimitori şi interesanţi pentru cei din jur prin tot ce întreprind, şi chiar şi prin gesturi mărunte. Nativul în Vărsător va avea sentimente clare, repede conturate şi adesea durabile. Va iubi mult, con­stant, cu flacără mare. Combustia iubirii lui este impresionantă. Vărsătorul este, de felul său, iute la mânie, dar nu „degrabă vărsător de sânge nevinovat”, deşi se va supăra cumplit atunci când va fi vorba despre o nedreptate, chiar dacă acea nedreptate nu i s-a făcut lui, ci unui cetăţean oarecare, pe care, poate, nici nu l-a văzut vreodată.
Vărsătorului îi place munca, - lucru rar pe lumea asta - fiind dăruit, sârguincios, răbdător, perseverent, ingenios chiar. Acţionând cu multă înţelepciune, nativul în zodia Vărsătorului va dovedi sensibilitate în comportare, indiferent de situaţie. Va acţiona, mai mereu, cu o anume flexibilitate a spiritului şi a ideilor, cu blândeţe, în manieră simplă şi cu maximum de justeţe. Va gusta din plin tot ce este original şi va fi pasionat de mister. Uneori, nativul Vărsător va căuta singurătatea, având nevoie de ea pentru a se reculege după tumultul realităţii sociale. Va fi un şef agrea­bil, preţuit de subordonaţi, care la plecarea sa îl vor regreta amarnic. Din momentul în care va gusta din şefie, i se va trezi pofta de avere şi onoruri.

Nativului Vărsător îi place mult de tot să comenteze spectacolul vieţii, şi mai ales politica, domeniu în care va avea opinii pline de patos, deseori vehemente. în politică, nativul în Vărsător ar putea fi chiar un autentic revoluţionar.
Vărsătorul va dobândi bunuri materiale destul de uşor, dar la fel de uşor le va risipi, le va pierde. Adică, nativul în Vărsător este un risipitor nu numai de idei, ci şi de bunuri materiale. Va cunoaşte succesul, dar şi căderea, va cunoaşte iubirea, dar şi deziluziile iubirii.
Dotat la minte şi la suflet, Vărsătorul va aborda, mai tot timpul, o mină optimistă, iar realitatea din juru-i va părea influenţată de el şi, cel puţin aparent, se va conforma firii sale pline de farmec, de speranţă.
Un Vărsător va fi, de obicei, un foarte bun prieten, care poate fi păstrat pentru o viaţă. Astrologii afirmă că nativii aflaţi sub semnele Vărsătorului se pot bucura la viaţa lor de măreţie, de strălucire, de stimă publică, de talente artistice, de vecinătatea unor mari personalităţi (reuşind ei înşişi să ajungă, nu o dată, personalităţi însemnate). Trebuie menţionat şi faptul că acest preafericit nativ va găsi, mereu, resurse să se ridice, numai şi nu­mai prin forţele proprii, din prăpăstiile în care-1 va arunca viaţa, neavând, aproape niciodată, nevoie de sprijinul altora. în schimb, el îi va ajuta pe ceilalţi şi va fi disponibil pentru ei.
Viaţa nativului în Vărsător va fi destul de lungă şi de luminoasă. Demisia sa de la realitate şi optimismul mereu regenerabil îl vor ajuta să nu se im­plice, totuşi, prea mult şi prea adânc în zbaterile sociale, fapt ce-1 va ajuta la menţinerea sănătăţii minţii şi a trupului.

Prin toată existenţa sa, nativul în Vărsător dovedeşte că nu agrează me­diocritatea ca mod de existenţă, el fiind un om al extremelor. Din acest motiv, chiar şi aşa plin de farmec cum este, Vărsătorul va avea parte de adversari, mulţi pe care nici nu-i ştie. Deşi dotat cu un activ spirit po­lemic, Vărsătorul nu va fi un certăreţ, el dorind doar să apere dreptatea şi pe cei năpăstuiţi. Nativul în Vărsător, fie el bărbat sau femeie, va avea relaţii bune cu sexul opus şi, nu o dată, va ajunge să iubească persoane care, la început, nu i-au trezit nicidecum interesul. Adeseori, nativul în Vărsător se va simţi chiar îndatorat faţă de sexul opus, şi asta nu neapărat din dragoste, ci doar pentru simplul fapt că acest sex există.
Se spune despre nativii în Vărsător că, deşi sunt atât de bogaţi sufleteşte, ei nu vor atinge niciodată fericirea adevărată sau succesul deplin, poate şi datorită faptului că spiritul lor, mult prea vioi, mult prea jucăuş, va fi, câtu-i existenţa sa de lungă, mereu însetat de altceva.
Atunci când va ajunge să strălucească, să aibă maximum de putere, de energie şi de spirit, nativul în Vărsător îşi va găsi succesul, împlinirea şi rosturile vieţii, în decorurile ample ale societăţii, poate în organizaţiile societăţii civile, poate în politică, poate chiar ca revoluţionar. Un vechi zo­diac popular creionează foarte bine portretul nativului în Vărsător: „Cine se va naşte în luna ianuarie va fi minunat la obraz, vorbitor şi povăţuitor de bine. Va fi slab la sânge, blând la vorbă, la trup drept, dar una va vorbi şi alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, mereu visător la lucruri măreţe şi de felul lui norocos”.
13:41 | 0 comments | Read More

Zodiacul Iubiri, Caracteristici Varsator


Caseta cu bijuterii a nativului din zodia Varsator

1.Caracterul zodiei. Numită şi Zodia Vărsătorului de Apă, Vărsătorul are trăsăturile zodiilor de aer, adică se înrudeşte într-un anume fel cu cea a Gemenilor, precum şi cu cea a Balanţei. Tipic pentru aceste zo­dii - spiritul viu, iscoditor, natură fluidă, mereu schimbătoare şi adesea strălucitoare, adică intelectuală. în cazul Vărsătorului, caracteristicile zodiilor de aer sunt foarte pronunţate, putându-se spune că avem de-a face nu cu aer obişnuit, ci... cu aer comprimat. Un anume imobilism caracterizează, totuşi, firea nativului aflat sub semnele acestei zodii, be­nefic cel puţin în ceea ce priveşte afectele. Altfel spus, Vărsătorul va iubi cu putere, cu patimă chiar, dar nu trecător, ci în mod durabil, uneori pen­tru toată viaţa. Astrologii sunt de părere că acest comportament, această capacitate de a stabili legături afective solide nu se manifestă numai în dragoste, ci şi în celelalte domenii prin care se preumblă, de-a lungul vieţii sale, nativul Vărsător.

2.Ziua norocoasă - duminica. Este ziua înălţării spiritului şi a iubirii de Dumnezeu. în ziua de duminică, omul se întoarce spre sine, dar şi spre divinitate, rezultând un zbor spre înalt chiar şi în cazul celui mai umil om. Este ziua când inima încearcă a se uni, şi chiar se uneşte, cu mintea. De altfel, oamenii acestei zile sunt numiţi, adesea, oamenii Soarelui. în mod obişnuit, ziua de duminică impune personalităţi puternice, oamenii acestei zile dorindu-şi, în mod obişnuit, un ascendent faţă de cei din jur.

3.Cifrele norocoase - 4 şi 8. Din punctul de vedere al studiilor de nume- rologie, există nişte asemănări între numerele 4 şi 8, ambele influenţând, aproximativ în acelaşi fel, starea psihică şi, în general, mentalul, dar şi a­ fectele. Iată, persoanele cu numărul norocos 4 vor fi curajoase, luptătoare, capabile de schimbări, avântate în iniţiativele lor. Aproape la fel vor fi şi persoanele dominate psihic de 8, adică ferme, decise, tenace, serioa­se, echilibrate. Există, însă, şi o serie de deosebiri. De pildă, cifra 4 este considerată de numerologi ca fiind o cifră a perfecţiunii, a simetriilor perfecte, în timp ce 8 presupune o serie de evenimente ceva mai puţin clare, adesea neplăcute. Cert este, însă, faptul că zodia Vărsătorului este dominată, cel puţin din punct de vedere psihic, de ambele numere.

4. Piatra norocoasă. Nici până în ziua de azi, astrologii nu au reuşit să se pună de acord în ceea ce priveşte pietrele purtătoare de şansă pentru Vărsător. Unele zodiace, de obicei dintre cele vechi, dau ca purtătoare de noroc granata, ametistul şi glazuritul, în timp ce altele, moderne, susţin că opalul şi safirul ar fi pietrele care ar credita cu noroc pe nativul în Vărsător. în ceea ce ne priveşte, considerăm a fi norocoase pentru nativul în Vărsător următoarele pietre: opalul, safirul, ametistul şi granata. Dintre metale, plumbul rămâne cel mai favorabil Vărsătorului, fiind pentru acest nativ asemenea unei sugestii de melancolie, de reverie, generator al unei stări de bine.

5. Culoarea norocoasă. Sunt cel puţin trei culori care aduc noroc Vărsătorului: albastrul verzui, ultramarinul şi violetul. Există zodiace care consideră norocoase unele culori şi mai ciudate, cum ar fi albastrul noptatic sau alte culori, rare, misterioase, amestecate cu tonuri întunecate.

6. Floarea norocoasă. întâi şi-ntâi violeta. Apoi lăcrimioara. Noroc va avea Vărsătorul şi din partea celui mai natural şi mai ecologic buchet de flori, cel alcătuit din flori de câmp.

7. Parfumul norocos. Vărsătorul se va însoţi în noroacele sale cu parfu- muri puternice, persistente, chiar agresive, cum ar fi cele de zambile, de iasomie sau de violete.

8. Muzica norocoasă. Nativul în Vărsător va şti să guste un ritm mo­dern, astfel că se va apropia, cât se poate de mult, de asemenea ritmuri, simţindu-se bine cu jazz-ul, cu blues-ul, cu alte ritmuri contemporane lui sau prelucrate în stil modern.

9. Calitatea umană admirată. Vărsătorul va pune mare bază, în relaţiile sale, pe sinceritate, considerând că orice colaborare, şi mai ales prietenie, vor putea exista numai şi numai pornind de la cunoaşterea întregului adevăr, fie el şi neplăcut sau chiar şocant.

10. Calitatea umană detestată. Nativul în Vărsător va urî întotdeauna egoismul şi lipsa de înţelegere faţă de semeni. Este vorba despre o delimi­tare netă de aceste stări comportamentale negative, cât şi despre o luare de poziţie faţă de orice altă manifestare cotidiană, mai mult sau mai puţin meschină, criticată în mod obişnuit de nativul în zodia Vărsătorului.

11. Ideal de viaţă - să ajungă pe cele mai înalte trepte ale spiritualităţii.

12.Dorinţa secretă - să fie un tămăduitor, un doctor de suflete, un modelator de conştiinţe, să fie un adevărat inginer de suflete şi conştiinţe. Şi, desigur, să aibă cât mai mulţi prieteni, bărbaţi, dar şi femei, deopotrivă, cu toţii fiind egali în faţa Vărsătorului în ceea ce priveşte prietenia.

13.Verbul specific - a şti. Nativul în Vărsător va dori să ştie, în primul rând, totul nu numai despre el, ci şi despre semenii săi. Pentru un auten­tic Vărsător, cunoaşterea este principala raţiune de a fi pe această lume. în procesul cunoaşterii, întotdeauna sau aproape întotdeauna, ţelurile Vărsătorului vor fi înalte şi foarte înalte.

14.Zodii care se armonizează cu Vărsătorul. în mod obişnuit, pot in­tra în rezonanţă cu Vărsătorul unele zodii întrucâtva apropiate în ceea ce priveşte factura psihică şi natura comportamentală ale acestuia. în ceea ce priveşte zodiile care l-ar putea completa pe nativul în Vărsător, apropierea de acestea se va putea întâmpla numai rareori şi cu totul întâmplător. Vărsătorul va putea fi tovarăş de simţire şi de idei cu Berbecul şi Gemenii, precum şi cu Balanţa sau Leul, dar mai puţin, totuşi, cu acestea din urmă.

15.Zodii conflictuale cu Vărsătorul. în primul rând este vorba despre Taur. Nici cu Capricornul nu vor putea fi găsite, chiar atât de uşor, căile de comunicare sau de asociere.

16.Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei. Pentru un veritabil Vărsător, cea mai potrivită pereche va fi nativul în Berbec. Un nativ în Vărsător va putea avea un concubinaj sau o căsnicie de succes şi cu un nativ în Gemeni, Balanţă, Leu sau Săgetător. Bărbaţilor Vărsător li se recomandă, cu căldură, femeile Berbec sau Gemeni. în ceea ce priveşte legăturile lor cu femeile Leu sau Taur, deşi se vor simţi foarte bine la început, nu li se recomandă sub nici o formă, deoarece în final vor pierde.

17.Trăsăturile personalităţii nativului în Vărsător. Nativul în Vărsător va fi dominat de idealism. Liber în gândire, el va dori să aibă şi libertate de mişcare. Astrologii spun despre Vărsător că este plăcut, stilat, inteli­gent, original în gândire, independent, studios, speculativ, sincer, candid, sufletul fiindu-i mai mereu însorit. Totuşi, judecăţile sale vor fi subiective şi nu va şti, chiar întotdeauna, să deosebească binele de rău. Va urî sau va iubi cu toată puterea şi nu va face un secret din acest lucru.

18.Călăuză astrală. Această zodie are două călăuze astrale - Uranus şi Saturn. Potrivit astrologilor moderni, nativul călăuzit de Uranus va căuta cu elan, cu înfrigurare, mereu şi mereu, tot ceea ce este nou, tot ce este ieşit din obişnuitul vieţii. De aici, o anume neodihnă a Vărsătorului, atât la nivel mental, cât şi la nivel concret, fizic. Despre Saturn, vechiul stăpân al Vărsătorului, se spune că îi impunea nativului acestei zodii o conduită aspră, dominată de un spirit de dreptate absolut, ceva asemănător Legii Talionului. Asemenea conduită determină destul de puţină înţelegere faţă de condiţia umană obişnuită, nativul în Vărsător închipuind stări uto­pice, deasupra tuturor năravurilor şi pasiunilor omeneşti. în societatea modernă, stări de genul acesta sunt, de regulă, ieşite din matca timpului, depăşite, nativii influenţaţi de planete de felul Saturnului părând a fi deja vindecaţi de anumite tendinţe spre absolutul care-i soarbe, de înclinaţii şi fixuri ce par a fi aberante, fie ele sufleteşti sau comportamentale.

19.Simbol astrologie - Vărsătorul de Apă - o idee grafică, inspirată din- tr-o reprezentare străveche ce reprezintă sursa inepuizabilă a apei vii, a apei care dă viaţă şi menţine viaţă. Valurile, reprezentate adesea atunci când este vorba despre Vărsător, simbolizează, desigur, eternitatea apei.

20.Guvernare asupra corpului omenesc. Zodia Vărsătorului va influenţa gleznele, practic deplasarea omului în spaţiu. Semnul Vărsătorului ghidează, în mod obişnuit, picioarele, muşchii gambei, tendonul lui Ahile şi circulaţia sângelui. Nativul în Vărsător poate avea, uneori, cârcei la picioare, faptul datorându-se, de obicei, unei alimentaţii deficitare. De remarcat faptul că Vărsătorul va călători, dar mai mult cu gândul decât în mod efectiv, acest mod de a călători fiindu-i, adesea, suficient. Om care-şi va exersa mereu spiritul, Vărsătorul va avea probleme de ordin spiritual şi nervos, depresiile facându-i, nu o dată, neplăceri. Sistemul nervos şi mai ales cel circulator al nativului în Vărsător sunt cât se poate de sensibile. Pot apărea şi suferinţe la nivelul sângelui, şi chiar dereglări în compoziţia sângelui. Nativul în Vărsător are nevoie de aer liber, de aer curat, fiind foarte afectat de viaţa urbană, trepidantă şi plină de noxe.

21.Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Vărsătorul este o constelaţie zodiacală din emisfera australă. Stelele din Vărsător nu se remarcă nici prin strălucire, nici prin alte trăsături deosebite, întinzându-se, în schimb, pe o mare suprafaţă.

22.Zonele sensibile în dragoste. Este vorba despre partea care este guvernată de această zodie - gleznele şi pulpele. Atât bărbaţii, cât şi fe­meile, dar mai ales femeile, se vor simţi foarte bine dacă vor avea parte de mângâieri sau masaje uşoare în aceste zone care, de fapt, sunt printre cele mai frumoase de pe tot piciorul omenesc.
13:36 | 0 comments | Read More

Zodiacul Iubiri Capricorn


Femeia născută în zodia Capricorn

Comportare - In casă şi afară. Să fie clar, refugiul neobositului nativ Capricorn tot în familie îi va fi, tot în casa “proprie şi personală”, nicăieri în altă parte, fapt dovedit de nenumărate ori. Aici îşi va reîncărca el ba­teriile, şi tot aici se va mobiliza şi se va regăsi, fireşte pentru noi asalturi spre culmi. Acest comportament va fi ilustrat, la modul superlativ, de ni­meni altcineva decât de femeia nativă în Capricorn, întotdeauna legată de familie, de gospodăria ei, de casa şi copiii ei. Mai ales dacă va fi casnică, femeia Capricorn îşi va canaliza toate energiile, fară a precupeţi ceva, spre casa şi familia ei, spre copiii şi bărbatul ei, încercând să-i ducă, pe toţi, spre încă neatinsele culmi.
Nativa în zodia Capricornului va da dovadă, mai mereu, de responsabili­tate maximă, facându-şi griji peste măsură pentru fiecare membru al familiei. Va fi însă greu cu această femeie în casă, în căsnicie, datorită labilităţii ei afective, datorită disponibilităţii ei, precum şi din pricina inerentelor ei fluctuaţii sufleteşti. Mai ales în prima tinereţe, inima îi va da ghes spre alte iubiri, femeia Capricorn având oarece înclinaţii adul­terine. Din acest motiv, i se recomandă soţului acesteia să fie foarte atent cu ea şi să-i canalizeze firea liberă şi simţirea bogată spre înfrumuseţarea vieţii de cuplu şi participarea amândurora, în chip cât mai interesant şi pasionant, la viaţa de cuplu. Dacă acest lucru va fi greu de realizat, deşi nu poate fi decât plăcut şi interesant, atunci bărbatului femeii Capricorn i se recomandă să se preocupe şi altfel de jumătatea sa, adică s-o strunească, pur şi simplu. Cu timpul, aceasta va înţelege că nu tot ce zboară se şi mănâncă.
Fiind o persoană puternică şi complexă, femeia Capricorn va fi, dincolo de tot şi de toate, un excelent partener de viaţă, cu care se pot realiza multe într-o existenţă de om.
în viaţa socială, femeia Capricorn va fi considerată, uneori, egoistă, greu de abordat şi cam neprietenoasă. O va salva însă faptul că munceşte mult şi, deci, în ochii şefilor va avea o imagine favorabilă, de bună muncitoare şi, pe deasupra, şi descurcăreaţă. Revenind la viaţa ei desfăşurată în fami­lie, în căsnicie, se poate spune despre femeia Capricorn că, în timp, ea va ajunge foarte răbdătoare şi foarte dăruită soţului, un fel de Ana lui Manole care, pentru a-şi cinsti şi omeni bărbatul, acceptă să fie chiar şi zidită.


Suflet şi pasiune. Femeia Capricorn, deşi tenace şi îndrăzneaţă, curajoasă şi dispusă să rişte, va fi foarte emotivă chiar şi în cele mai neînsemnate momente ale vieţii. Emotivitatea îi va juca, nu o dată, feste, dar asemenea momente contează, totuşi, mai puţin. Comportamentul acesta aflat sub influenţa emotivităţii dovedeşte faptul că în femeia Capricorn există un suflet frumos şi chiar candid, şi nu o inimă de piatră, netulburată, care ar face-o, aşa cum de altfel pare la prima vedere, distantă, inabordabilă, multora părându-le chiar trufaşă şi lipsită de orice vibraţie în faţa frământărilor celorlalţi. Unii, şi chiar şi ea însăşi uneori, consideră această sensibilitate ca o povară, ca un adevărat defect greu de înlăturat.
Datorită aglomerărilor afective din sufletul ei, femeia nativă Capricorn va avea un suflet complicat, o stare de nemulţumire aproape permanentă faţă de sine, şi chiar faţă de ceilalţi. Şocant este faptul că, uneori, chiar şi un bărbat bine intenţionat va cuceri cu greu o femeie Capricorn dar, în cele din urmă, dacă aceasta se ataşează de el, cu el va rămâne, poate pentru totdeauna, deşi, aşa cum s-a amintit deja, la începuturile tinereţii inima acestei femei ar putea fi cât se poate de zburdalnică. Şi se mai spune despre femeia Capricorn că va avea, mai mereu, nevoie de atenţia celorlalţi, dar mai ales de atenţia bărbatului ei, deşi niciodată n-ar putea fi bănuită că, tocmai una ca ea, are nevoie de ocrotire.
Numeroşi astrologi sunt de părere că această stare afectivă, mereu în dinamică, nu o va face, nicidecum, pe femeia Capricorn mai puţin pragmatică. Sufletistă-sufletistă, sensibilă-sensibilă, vulnerabilă- vulnerabilă, dar şi pragmatică. Poate că, şi din această cauză, femeia nativă Capricorn este considerată a fi insensibilă faţă cei din jur, şi rece, rece sufleteşte precum un sloi de gheaţă. Această apreciere este subliniată şi de faptul că nativa Capricorn adoptă, în primul rând în societate, o atitudine mult prea convenţională şi, pe deasupra, mai face şi judecăţi severe.
Pasiunea femeii native Capricorn pentru clarificări, pentru situaţiile lim­pezi - or căsnicia este tocmai aşa ceva - o va face să ajungă la o stare de neclintită fidelitate şi respect faţă de bărbatul ei şi de instituţia căsătoriei. Convinsă, în cele din urmă, că păşeşte pe un teren ferm şi nu pe nisipuri mişcătoare, femeia Capricorn va înflori, ca nicăieri în altă parte, în caldul areal al mult iubitei sale case.

Farmec şi dragoste.
Dornică să risipească şi să împărtăşească dragoste, nativa în Capricorn va şti să facă dragoste şi va dori să facă dragoste, deşi, văzând-o cât e de interiorizată şi de preocupată de sine, pare că nici n-a auzit de aşa ceva. Astrologii sunt de părere că bărbatul care abordează o femeie nativă în zodia Capricornului nu trebuie să aibă, în nici o împreju­rare, nici un complex, deoarece, atunci când straiele comportamentului ei scorţos vor cădea, cu siguranţă va avea de-a face cu o meşteră a iubirii, meşteră din toate punctele de vedere. Un vechi zodiac, un înscris care circula cu multe decenii în urmă, afirma despre nativa Capricorn că poate fi o femeie care merită toate complimentele. Cu o sumă de condiţii însă - să fie iubită, dorită şi ocrotită. Preocupată, poate prea mult, de pro­pria ei fericire, femeia Capricorn îşi va dori, totuşi, o mare şi unică relaţie serioasă, chiar dacă se va îndrăgosti uşor şi va părea lesne abordabilă, lesne de sedus.
Poate că tocmai această dorinţă robustă a nativei în zodia Capricornului de a-şi găsi fericirea, de a-şi găsi idealul în dragoste, o va face să calce, uneori, pe delături, sperând să-şi găsească, în sfârşit, dragostea vieţii ei. Şi poate că multe dintre aceste iubiri vor fi catalogate, chiar de ea însăşi, într-un entuziasm de moment, e adevărat, drept iubirea vieţii. Din păcate, deziluziile vor fi amarnice pentru femeia Capricorn, care va greşi - din prea multă visare, care va păcătui - dintr-un surplus de imaginaţie, care va cădea - din prea multă aspiraţie spre o culme nemaivăzut de înaltă, până la cer.

Atitudinea faţă de cei din jur. Deşi are, fară-ndoială, o fire pasională, nativa Capricorn se va auto-reprima uneori, intens preocupată fiind de organizarea vieţii ei de zi cu zi şi de asigurarea unui suport, cât mai so­lid, acestei existenţe cotidiene. Poate că de aici vin şi neliniştile, precum şi comportamentele, uneori imposibile, ale acestei femei care, în toate datele ei, trebuie nu numai admirată, ci şi ajutată, şi nicidecum izolată sau criticată.
Sunt astrologi care afirmă despre femeia Capricorn că, datorită firii ei, precum şi semnului ei de pământ, adică de om care nu va privi prea des la stele, şi nu va ajunge vreodată cu capul în nori, nimeni nu va ajunge s-o aibă în întregime. Nu e singura femeie din zodiac având asemenea comportare, dar în cazul femeii Capricorn aceste trăsături par a fi mult mai apăsate.
Se pare că, pe fondul acestui tablou comportamental, bărbaţii nu prea vor avea motive să aprecieze firea nativei în zodia Capricornului, mulţi lăsând-o baltă cu toate mofturile, cu toate închipuirile care îi dau târcoale. Femeia Capricorn va dori, mai ales în societatea noastră modernă, să fie cât se poate de independentă, să stea pe picioarele ei, pe leafa ei, fiind, din acest punct de vedere, o continuatoare demnă a feministelor de acum un secol, care, în militantismul lor, ajunseseră atât de exclusiviste, încât se înstrăinau şi de propriul soţ. O asemenea femeie nu va accepta, prea uşor, să fie ţinută acasă, adică să fie la mâna soţului sau a prietenului ei.
Nativa Capricorn va încerca, nu încape nici o îndoială, să domine atât bărbaţii, cât şi femeile, mereu având impresia că ea are o misie înaltă, că ea are răspunderi majore ce trebuie duse musai la îndeplinire, convinsă fiind că numai ea singură va reuşi să le înfăptuiască. De altfel, femeia aceasta aflată sub semnele Capricornului are obiceiul de a lua, aproape în­totdeauna, viaţa foarte în serios, în acest context preţuindu-i, poate prea mult, pe cei care au izbândit.
Modelele femeii Capricorn vor fi îndeosebi învingătorii şi, prin urmare, i se va părea firesc să încerce să facă şi din bărbatul ei un învingător. Dar nu împingându-1 de la spate, ci mobilizându-1, prin exemplul personal în
primul rând. La fel va fi şi în cazul în care această femeie de cremene va ajunge şef. Va fi precum comandantul din războaiele de altădată - pe cal, în frunte, băgându-se acolo unde este lupta cea mai grea.

Feminitate. Specialiştii în astrologie sunt de părere că femeia nativă în zodia Capricornului va şti, va pricepe uşor ce-şi doreşte bărbatul ei, dar se va strădui să-i lase mereu impresia că ea una habar n-are. Deşi dificilă şi bine zăvorâtă în ea însăşi, femeia Capricorn va rămâne memorabilă pentru bărbatul care a fost cu ea, şi în cele din urmă a plecat, spre alte zări ce i s-au părut lui mai de soare pline.
Adeptă a comportării corecte, nativa în Capricorn va intra într-o relaţie de parteneriat şi dragoste cu nişte condiţii, numai de ea ştiute, aşteptând răbdătoare ca totul să se împlinească, ba chiar şi ceva pe deasupra. Atunci când, însă, vor apărea deziluziile, viaţa interioară a femeii Capricorn va deveni foarte grea, nativa aceasta suferind mult şi profund, dar - potri­vit caracteristicile zodiei - se va reface repede şi o va lua de la capăt, cu aceeaşi energie nesecată. Capacitatea ei de mobilizare vine şi din faptul că are la îndemână o puternică feminitate, de care e conştientă şi pe care, de altfel, o va folosi la toată capacitatea, cu întreg pragmatismul de care dispune. Prin urmare, va fi întotdeauna cât se poate limpede pentru mulţi dintre craii acestei lumi, că lecţia într-adevăr de neuitat, despre dragoste şi viaţă, le-a dat-o, nimeni alta decât femeia Capricorn. Cum şi de ce, e greu de explicat, reţinându-se din partea acestora doar faptul că ar merita tot efortul să mai treacă, măcar o dată, printr-o asemenea experienţă.



Bărbatul născută în zodia Capricorn

Comportare - In casă şi afară. în ceea ce priveşte participarea, investiţia, cotizaţia sa la dragoste, bărbatul născut sub semnele zodiei Capricornu­lui nu va putea fi acuzat mai niciodată de zgârcenie. Motiv pentru care căsnicia lui poate avea şi o trăsătură mai deosebită, să-i zicem, însem­nând momente şăgalnice, de straşnică hârjoneală, când te aştepţi şi chiar şi când nu te aştepţi. Totuşi, parcă pentru a institui un echilibru, uneori căsnicia împreună cu un bărbat Capricorn poate avea şi clipe apăsătoare, de impas, de dificultate, de ciudăţenie, ca de pildă atunci când acest bărbat se va închide în el şi-i va acuza, pe cei din jur, de egoism şi lipsă de atenţie. Este o situaţie între-adevăr greu de acceptat în cazul unui bărbat, şi încă la unul deosebit, la Capricorn, personaj cu o mare putere psihică şi cu o te­nacitate de admirat. O explicaţie s-ar putea găsi - stările proaste ale unui bărbat Capricorn, dar şi ale nativilor în Capricorn, în general, s-ar datora, uneori, neînchipuit de mult, vremii, evoluţiilor acesteia. Aşa se face că atât de vitalul şi neobositul bărbat Capricorn poate fi scos dintr-ale sale, nu o dată, de fenomenele meteo, chiar şi, să zicem, de scăderea presiunii atmosferice. Toate acestea sunt, însă, pur şi simplu accidente în existenţa bărbatului nativ Capricorn, cazuri izolate sau care se petrec rar şi cu totul întâmplător în viaţa acestuia.
In mod obişnuit, bărbatul Capricorn va fi, atât în casa lui , cât şi în a- aceri sau la serviciu, mereu egal cu sine. Nimic nu pare a-1 întoarce pe acest bărbat implacabil din drumul său. Evident, în propria familie, în gospodăria sa, Capricornul bărbat va apărea ca un stâlp de neînlocuit al familiei, puţin afectuos, e adevărat, dar inspirând siguranţă, încredere şi mai ales iubirea şi atenţia alor săi. Partenerei sale îi va cere nu numai dăruire în dragoste, des şi cât mai mult, ci şi calităţi de bună gospodină, prietenie şi atât de trebuincioasa afecţiune, la acest din urmă capitol el fiind, se pare, cam deficitar. La serviciu, în schimb, bărbatul Capricorn va fi calculat, distant, oarecum misterios, relaţiile lui cu colegii, şi chiar şi cu colegele, fiind, de regulă, doar la nivel formal.

Suflet şi pasiune. Referindu-se la dotarea sufletească a bărbatului Capri­corn, zodiacele mai noi arată că acesta se va dovedi surprinzător pentru cine are răbdarea să-l cerceteze şi puterea să-l descopere. Ca o apă lină la suprafaţă, bărbatul Capricorn va fi, în adâncurile fiinţei sale, un vulcan în fierbere, oricând gata să erupă. Totuşi, rareori va erupe vulcanul Ca­pricorn, el exteriorizându-şi sentimentele doar în caz de mare răscruce a vieţii, de cumpănă a vieţii, sau cu prilejul vreunui eveniment excepţional în familia sa. Puţin atent chiar şi faţă de femeile care îi plac, sau care lasă să se înţeleagă că ar fi interesate de o relaţie cu el, bărbatul Capricorn va fi, totuşi, atât de încăpăţânat în a cuceri dragostea femeii care îi place lui, încât aproape întotdeauna va obţine ceea ce vrea. Atunci când se va developa din punct de vedere sufletesc, nativul Capricorn poate apărea semenilor ca un vrăjitor ciudat, misterios şi surprinzător. Referindu-se la această constatare, unii astrologi susţin că nu e vorba, totuşi, despre nici o deschidere sufletească, despre nici o paradă sentimentală, ci numai şi numai de tenacitate, de dorinţă aprigă de a învinge, mai ales acolo unde mulţi alţii au capitulat.
Iubitor de literatură, de arte, de muzică, de spectacole bune, bărbatul Capricorn poate fi considerat, în cele din urmă, un om cu o semnificativă bogăţie sufletească, deşi pentru unii specialişti chiar şi acest lucru este discutabil.
La fel se petrec lucrurile şi atunci când este vorba despre temperamentul său. Prin urmare, opiniile sunt împărţite şi aici, fiind considerat de unii ca o maşinărie, pur şi simplu, în timp ce alţii îl consideră plin de suflet şi de temperament.

Farmec şi dragoste. Pentru societatea burgheză clasică, şi chiar şi pen­tru societatea burgheză post-modernă, un bărbat Capricorn, adică un bărbat sobru, serios în tot ce face, distant (cel puţin în aparenţă) faţă de patimi şi pasiuni lumeşti (de la alcool la femei), capabil, tenace, cu viaţa bine orânduită şi cu un comportament şi o igienă ireproşabile, este cât se poate de ilustrativ, de reprezentativ. Se pare că asemenea bărbaţi con­stituie, în prezent, floarea angajaţilor marilor companii, dar şi cenuşiul şi lipsa de spectaculozitate în resursele umane ale acestora. Gomoşenia bărbatului Capricorn va fi, în acest context corporatist sau instituţional, exemplară, şi uneori se va lipi de el atât de mult încât umorul îl va putea părăsi pentru totdeauna. De aceea, nici nu trebuie să fie de mirare pentru cineva, dacă acest nativ Capricorn va ajunge să se poarte, atât în societate, cât şi în familie, ca un pedant fară de margini, ceea ce-1 va face, uneori, foarte nesuferit. De altfel, se spune, nu o dată, despre bărbatul Capricorn, că acordă mai multă importanţă actului s.xual, decât femeii cu care face dragoste. Şi, totuşi, chiar şi în cea mai neagră formalizare şi birocratizare a bărbatului Capricorn, femeia lui nu îl va trimite niciodată la o femeie de cauciuc şi nici nu-i va da papucii.
Discret, bărbatul Capricorn îşi va urma menirea înscrisă în codul său zo­diacal, indiferent de ce se va întâmpla cu el în societate. Adică va face dragoste cu aerul unui mare priceput, extrem de sigur pe sine, şi nimic nu-1 va scoate dintr-ale lui. S.xu.litatea bărbatului Capricorn nu va cunoaşte manifestări colaterale, ci va viza, mereu, ţinta, fiind continuă şi fără variaţii de tonus. în toată existenţa sa, Capricornul bărbat este atât de preocupat de s.xu.litate, încât va crede că lumea întreagă e clădită numai şi numai pe atracţia perpetuă şi universală dintre bărbat şi femeie. Acest mare posac al zodiacului este, şi poate că nici nu-i de mirare, un mare amant. Şi, cu toate că inima şi întreaga lui fiinţă îi vor da ghes spre explorarea femininelor, el va putea fi, fără prea mare efort, un casnic ireproşabil, mai ales dacă femeia lui îi va asigura tot ce-i trebuie. Prin urmare, dacă o femeie şi-l va atribui ca bărbat, şi va dori cu adevărat ca acest Capricorn să fie numai şi numai bărbatul ei, el va fi întrutotul de acord, fară condiţii prealabile şi fară prea multe alte explicaţii. O mică- mare nuanţă apare, totuşi, aici. Acest bărbat îşi va solicita des partenera, şi nu fară folos.
Bărbatul Capricorn va fi, fară îndoială, eficient în relaţia sa s.x.ală, eşecurile fiind necunoscute. Iar dacă dumneaei, femeia Capricornului, se va dovedi chiar pătimaşă şi seducătoare, atunci patul celor doi va deveni rachetă, minunat atelaj cosmic ce va rătăci, adesea, chiar şi printre cele mai strălucitoare stele.

Atitudinea faţă de cei din jur. Bărbat atent, calculat, precaut, manierat, responsabil, tenace, pragmatic, ambiţios, nativul în zodia Capricornu­lui va manifesta corectitudine şi respect faţă de partener, dovedindu-se un mare parolist. Colaborarea cu el nu va da, de obicei, dureri de cap nimănui. S-ar părea că este, într-adevăr, o plăcere pentru oricine să lu­
creze cu un bărbat Capricorn, acesta fiind adeptul principiului potrivit căruia, în orice afacere, în orice colaborare, este bine atunci şi numai atunci când câştigă toţi partenerii. Bărbatul Capricorn este promotorul convins al avantajului reciproc şi, din această cauză, puţini vor fi oamenii care vor ieşi nemulţumiţi dintr-o colaborare cu el.

Virilitate. Astrologii mai glumeţi afirmă că, în ceea ce priveşte aptitudi­nea de a face dragoste, şi nu oricum, ci cu senzualitate, bărbatul Capri­corn este asemenea calului, cuvenindu-i-se chiar o zodie separată, cea a calului. Mai mult decât atât, bărbatul Capricorn se va mândri cu calităţile sale s.x.ale, fiind capabil, atunci când face dragoste, de patimă, de pasi­une, poate şi ca o compensaţie pentru paradoxala sa singurătate din viaţa socială. Pentru bărbatul Capricorn, dragostea pare a avea numai o singură şi nesfârşită latură - cea fizică, restul fiind, în concepţia lui, adunătură de gogoşi, panglici, tromboane.
Uneori, Capricornul poate fi violent în dragoste, mai ales atunci când i se opune rezistenţă sau nu este lăsat să facă ceea ce vrea el şi cum crede el de cuviinţă. Se pare că, în ceea ce priveşte dragostea fizică, acest bărbat uită total de avantajul reciproc. în schimb, nu va uita niciodată de sine, nici măcar în cele mai fierbinţi momente.
De un lucru poate fi sigură femeia aflată în relaţii intime cu bărbatul Ca­pricorn - că acesta nu o va trişa, foarte posibil, niciodată. E nevoie însă şi de o condiţie aici - ca ea să-i fie partenera potrivită. Găsindu-şi petec pe măsură, bărbatul Capricorn va şti să facă, din dragostea lui trupească, o mare sărbătoare.
12:39 | 1 comments | Read More

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții