Horoscop Urania. Ce dorințe ascunse au zodiile

Dorințele ascunse ale fiecărui semn zodiacal Horoscop zilnic. Horoscop Urania săptămânal, predicții și previziuni astrologice 2024. F...

Astrologia si Zodiacul

Written By NIKE B. on luni, 7 ianuarie 2013 | 17:05


Astrologia si Zodiacul

Astrologia utilizează, în primul rând, poziţia astrelor (planetelor) din sistemul nostru solar în raport cu poziţia Pământului, în ziua de naştere a individului respectiv. Aceasta reprezintă poziţia celestă.

În al doilea rând, astrologia relevă poziţia precisă a nativului pe Pământ în momentul naşterii sale (latitudinea şi longitudinea locului naşterii).

Aceasta reprezintă poziţia terestră.

Mişcarea Soarelui împreună cu planetele, în cosmos, se face dintr-un punct de referinţă pământean, pe o bandă de circa 17° lărgime, un fel de autostradă celestă: zodiacul, zodiac (gr. zoidion-/zoe= viaţă), ceea ce, în traducere ar însemna calea vieţii.



Această cale a vieţii este un cerc de 360°. Acest cerc a fost împărţit în 12 părţi egale de câte 30° fiecare, corespunzător ciclului naturii (ritmul anotimpurilor).
Fiecare dintre cele 12 părţi poartă un nume.

Cele patru semne de pe axe corespund începutului fiecărui anotimp:

Berbecul - începutului de primăvara;
Cancerul - (Racul), începutului de vară;
Balanţa - începutului de toamnă;
Capricornul - începutului de iarnă.

Alte patru semne, urmând pe câte unul din cele patru precedente, arată concentrarea influxurilor fiecărui anotimp:

Taurul - concentrează influxurile primăverii;
Leul - concentrează influxurile verii;
Scorpionul - concentrează influxurile toamnei;
Vărsătorul - concentrează influxurile iernii. în sfârşit, ultimele patru semne indică dispersia influxurilor fiecărui anotimp.
Gemenii - dispersează influxurile primăverii;
Fecioara - dispersează influxurile verii;
Săgetătorul - dispersează influxurile toamnei;
Peştii - dispersează influxurile iernii.

Astrologia se bazează pe aceste principii de evoluţie a naturii, în analogie cu evoluţia omului, căci fiecare semn reprezintă o anumită experienţă de trăit.
Zodiacul semnelor este în analogie cu ritmul anotimpurilor şi nu cu constelaţiile (grup de stele reprezentând o figură convenţională), deşi semnele poartă acelaşi nume cu acestea.

Ciclul naturii, binecunoscut, care se reproduce în fiecare an la aceleaşi date, a fost proiectat în cosmos pe acest parcurs al Soarelui şi al planetelor sale, parcurs ce poartă numele de zodiac. Zodiacul semnelor poartă numele de zodiac sideral.
Unii astrologi utilizează zodiacul sideral, fiind obligaţi să ia în considerare mişcarea de precesie a echinocţiilor (constelaţiile parcurg în sens retrograd circa 50” de arc pe an). Astfel, 0° Berbec al constelaţiilor nu mai corespunde cu 0° Berbec al semnelor.



Diferenţa se numeşte ayanamsa fiind indicată în efemeride.
Astrologii siderali consideră constelaţiile egale, de câte 30° fiecare. în realitate, acestea au mărimi diferite. Astfel, cercetările lor au baze nesigure şi aproximative, iar rezultatele lor de asemenea. Zodiacul tropical, utilizat de majoritatea astrologilor, rămâne fix şi începe întotdeauna la naşterea primăverii, care corespunde cu 0° Berbec (atunci când soarele trece în declinaţie Nord, iar zilele încep să se mărească).

Acest fapt este imuabil, şi verificabil de către oricine. Acestea reprezintă bazele reale ale astrologiei, fiind în acord deplin cu viaţa omului în mediul său natural.
Tema astrală a individului este o fotografie a cerului în momentul naşterii sale, văzută fiind din locul său de naştere, deci de pe Pământ.

De altfel, nici Soarele nu este centrul universului. Astrologul utilizează un sistem de referinţă ce convine observaţiilor sale, ţinând cont de mişcările aparente văzute de pe Pământ.în astrologie, Soarele şi Luna au aceeaşi importanţă: Soarele reprezintă principiu] masculin, Yang (spiritul), iar Luna principiul feminin, Yin (sufletul).

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții