Horoscopul zilei de 4 mai 2024

Horoscop Special zilei de 4 mai 2024. Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni,...

Zodiacul Iubiri, Caracteristici Capricorn

Written By NIKE B. on marți, 26 februarie 2013 | 12:22


Caseta cu bijuterii a nativului din zodia Capricorn

1. Caracterul zodiei. Capricornul este una dintre zodiile ce poartă cu sine un mister de netăgăduit, având cel mai puternic suport al acestei lumi - pământul. Acest leagăn şi temei va fi ca un magnet, uneori chiar asemenea unei capcane, pentru cei mai mulţi dintre nativii aflaţi sub semnele acestei zodii. Uneori, chemarea pământului va fi pentru nativii din această zodie atât de puternică, încât poate deveni insuportabilă. Totuşi, desprinderea de pământ a nativului acestei zodii se va produce, aspiraţia sa către culmi fiind, de altfel, cvasi-permanentă. Această zbatere va fi, de cele mai multe ori, profitabilă, deşi va urma, mereu, ca într-o mişcare a talazurilor mării, aproape legic, regresul. Fireşte, Capricornul va avea în textura destinului său şi câte ceva din celelalte două zodii aflate sub acelaşi semn de pământ - Taurul şi Fecioara. în mod cert zodie mai puţin interesată de zborul spiritual, Capricornul va fi obsedat de reuşita materială şi de optimizarea condiţiilor sale de muncă şi viaţă. Cu toate acestea, nativul Capricorn va cultiva misterul, şi nu oricum, ci cu obstinaţie. Interesant este faptul că, pe acest fond, Capricornul nu va înceta să fie o fiinţă socială complexă, având o interesantă semnificaţie pe tabla de şah a omenirii.

2. Ziua norocoasă - sâmbăta. Este o zi mai puţin vizibilă în calendarul vieţii, dar care are un merit incontestabil - este plină de promisiuni, fiind un solid punct de pornire pentru cele ce vor fi. Temele acestei zile sunt: încrederea, hotărârea şi misterul.

3. Cifra norocoasă - 8. Se spune despre 8 că este numărul neînţelesului. Oamenii acestui număr par reci şi distanţi, dar în realitate nu va fi nicide­cum aşa. Pricepuţii în oculta numerelor spun despre 8 că este un număr „psihic”, având caracteristici feminine, magnetice şi statice.

4 Piatra norocoasă. De fapt, este vorba despre mai multe pietre noro­coase - turcoazul, lazuritul, onixul, cristalul de lună. Dintre aceste minu­nate pietre, cea mai frumoasă este turcoaza sau peruzeaua, impresionantă prin gama de combinaţii de culori, de la albastru deschis, până la albastru verzui. Misterele şi noroacele vor fi purtate însă, cu adevărat, de lazurit, o piatră cunoscută mai ales sub un nume aproape imposibil: lapislazuli. Dintre metale, Capricornul va avea noroc dinspre partea plumbului.

5. Culoarea norocoasă. Şansa Capricornului va fi favorizată de culorile grele, cum ar fi plumburiul, gri-petrolul, brunul. Sunt culori ce absorb aproape în totalitate măreaţa lumină venită din Cosmos, parcă hrănindu- se cu ea. Totuşi, norocul Capricornului are parte şi de o rază de lumină, fiind favorizat şi de o culoare adusă din plină vară - galbenul-pai.

6. Floarea norocoasă. Capricornul se va asorta la viaţa sa cu trandafirul în culori întunecate (de exemplu, trandafirul în culoarea vişinei putrede), precum şi cu florile de camelie. Deşi prin coloritul florilor sale, albe sau roşii, camelia nu pare a se înscrie în contextul Capricornului, totuşi ea se impune, aici, prin doza de exotism şi mister.

7. Parfumul norocos. Se spune că un parfum ce răspândeşte arome de brad sau de pin va purta, adesea, noroc nativului în Capricorn. Este recu­noscut a fi, de asemenea norocos, parfumul de camelii.

8. Muzica norocoasă. Capricornul se găseşte undeva la jumătatea distanţei dintre clasic şi modern, el fiind ocrotit, îndeosebi, de muzici precum prelucrările din folclor şi folk-ul. Faptul acesta arată că nativul în Capricorn are o sensibilitate destul de persistentă, rezultat al unor combinaţii.

9. Calitatea umană admirată. Nativul în Capricorn va admira, necondiţionat, oamenii tenace, oamenii care nu se lasă, care trec peste orice oprelişti, care înfrâng orice piedici şi, în cele din urmă, reuşesc. în­totdeauna, un Capricorn îşi va dori să fie tenace, răzbătător, să găsească destule puteri pentru a nu ceda, pentru a fi pe deplin stăpân pe propriile gânduri şi fapte.

10. Calitatea umană detestată. Capricornul nu va puteri suferi indiscreţia. Nu-i va accepta niciodată pe cei care se bagă în sufletul omului şi vor să afle totul. Va fi foarte suspicios faţă de cei care depăşesc, chiar şi cu puţin, limitele discreţiei.

11. Ideal de viaţă. Capricornul consideră că lucrul cel mai important pentru viaţa unui om este să ajungă să respire aerul tare al înălţimilor. Dar nu al înălţimilor muntoase, ci al înălţimilor din societate. în lumina acestui ideal cât se poate de omenesc, nativul în Capricorn se va dovedi, nu o dată, un abil luptător.

12. Dorinţa secretă - să ajungă în fruntea bucatelor. El să decidă şi să împartă. Mai exact spus, Capricornul îşi va dori nespus de mult să ajungă şi el şef, măcar o dată la viaţa lui.

13. Verbul specific - a folosi. Iubitor de adevăr, Capricornul va fi însoţit, în toată existenţa sa, de o maximă definitorie pentru ceea ce înseamnă un om adevărat: Să nu te foloseşti de ceea ce ştii, pentru a a ascunde adevărul!

14. Zodii care se armonizează cu Capricornul. Pacea Capricornului va putea fi găsită şi regăsită, cu precădere, în preajma puternicului Taur, dar va putea funcţiona bine şi în preajma Racului, a Fecioarei sau chiar a Scorpionului.

15. Zodii conflictuale cu Capricornul. Nativului în Capricorn nu i se recomandă să facă nici un fel de combinaţie cu Berbecul.

16. Zodiile concubinajului şi ale căsătoriei. Capricornul va avea reuşite dacă îşi va alege partenerii de-o viaţă mai ales dintre nativii în Taur şi Fecioară, putând înregistra succese şi în convieţuirea cu nativii în Scor­pion, Peşti sau Rac.

17. Trăsăturile personalităţii nativului în Capricorn. Fiind guver­nat de Saturn, nativul în Capricorn va fi disciplinat, consecvent, decis, răbdător, rezistent la tot felul de agresiuni, închis în el însuşi, echilibrat şi, fară îndoială, cu un mental puternic şi în continuă evoluţie. Are o personalitate bine conturată, impunându-se, aproape întotdeauna, prin perseverenţă, prin buna organizarea a acţiunilor sale şi ale celor care de­pind de el şi, desigur, prin capacitatea sa de a lupta.
Capricornul este ştiut ca având o fire singuratică, fiind lipsit adesea de umor, câteodată dovedindu-se chiar intolerant. Nu va fi prea bun pentru munca în echipă, deşi se va manifesta, mai întotdeauna, în modul cel mai corect în calitate de coleg.
Ciudat este faptul că, în cazul Capricornului, dorinţa de a face totul sin­gur nu poate fi considerată, totuşi, un defect. Muncind solo, nativul în Capricorn va fi mult mai productiv, mult mai eficient. Unele zodiace mai vechi îl prezintă pe nativul în Capricorn în culori mai puţin îmbietoare, ca pe un individ trist, plin de capricii, câteodată rupt de realitate, scump la vorbă, nefericit în anumite împrejurări, pândit de pericole şi boli, chiar şi fară prea mult noroc. Observaţii mai noi şi studiile mai atente privind influenţele zodiacale asupra societăţii moderne schimbă, însă, în mod semnificativ, unghiul de abordare a acestui nativ, retuşând sau chiar îm­blânzind asemenea trăsături. Se poate spune că, odată cu epoca modernă, atât de ciudatul Capricorn intră, vrând-nevrând, în normalitate. în zilele noastre, Capricornul trăieşte într-o lume în care o serie de trăsături, socotite în societatea patriarhală drept defecte, au devenit, iată, o şansă în plus pentru a rezista şi a învinge. Trebuie menţionat faptul că reuşita materială nu-1 va opri pe Capricorn din ascensiunea sa. Eliberat de obsesia pentru avere, Capricornul va trece, aproape întotdeauna, la
perfecţionarea sa spirituală. Şi nu numai a sa, ci şi a celor din jur.
Nativul în Capricorn va putea fi autorul unor mari înfăptuiri, realizări datorate voinţei sale de fier, flexibilităţii, comportamentului rece, pro­gramului de viaţă uneori spartan, invulnerabilităţii sale afective.

18. Călăuză astrală. Nativul în Capricorn va fi călăuzit la viaţa sa de pla­neta Saturn, planetă a disciplinei, singurătăţii şi necunoscutului. Planeta Saturn nu este, totuşi, o călăuză prea bună. Ea nu va favoriza nici bucuria, nici bogăţia şi nici chiar vibraţia înaltă a dragostei, dar îl va întări pe cel aflat sub influenţa sa.

19. Simbol astrologie - ţapul sau capra de munte. Unele zodiace prezintă Capricornul ca pe un animal ciudat, pe jumătate capră, pe jumătate peşte (delfin), având drept suport o stâncă. Nativul în Capricorn va semăna, în ceea ce priveşte comportarea sa, cu neobosita capră de munte - un ani­mal rezistent şi răbdător, puţin pretenţios, capabil însă a sări şi peste cea mai adâncă prăpastie. în mitologie se spune că, de fapt, Capricornul este însuşi zeul Pan. Temându-se de uriaşul Typhon, Pan s-a transformat în capră. Văzând această transformare uimitoare, fupiter l-a ridicat pe cer, plasându-1 în rândul celor 12 semne ale zodiacului.

20. Guvernare asupra corpului omenesc. Această zodie târzie va avea influenţe majore asupra genunchilor. în rest, în ceea ce priveşte sănătatea, Capricornul ar putea trece, de pildă, prin stări afective radicale, bolile fizice afectându-1, însă, destul de rar. în condiţii obişnuite, nativul în Ca­pricorn nu va avea de-a face prea mult cu suferinţa fizică, poate doar cu nişte banale reumatisme ale mâinilor şi picioarelor.

21. Poziţia pe cer a semnului zodiacal. Constelaţia zodiacală a Capri­cornului (Capricornus), numită şi Ţapul sau Cornul Caprei, se află în e- misfera australă. Conţine o stea dublă, 62 de stele mai puţin strălucitoare, precum şi o serie întreagă de nebuloase. Observând harta cerului, se poate spune că acest semn zodiacal este unul migrator. Propriu-zis, în Capricorn se află doar capul şi coarnele caprei, corpul ocupând o bună parte din zona Vărsătorului de apă. în apropiere se află steaua Vega, din constelaţia Lirei, numită şi Regina Stelelor sau Luceafărul cel Mare, pre­cum şi steaua Altair, din constelaţia Vulturului. Astrologii sunt de părere că Vega şi Altair, cele două stele fixe din vecinătate, influenţează foarte mult constelaţia Capricornului.

22. Zonele sensibile în dragoste. Nativul în Capricorn, fie el bărbat sau femeie, este sensibil în zona feţei, gurii, pieptului şi sfârcurilor, precum şi în regiunea subsuorilor, dar şi a şalelor. Femeia Capricorn are pielea foarte sensibilă sub genunchi, dar şi în zona buricului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții