Ce semne zodiacale se înțeleg cel mai bine

Ce semne zodiacale se înțeleg cel mai bine ? Horoscop zilnic. Horoscop Urania săptămânal, predicții și previziuni astrologice 2024. ...

Zodiacul Chinezesc în funcție de anul nașterii

Written By NIKE B. on marți, 8 decembrie 2020 | 09:46

Semnele Zodiacului Chinezesc in functie de anul nasterii: 

Calendarul chinez nu numără anii într-o secventa infinită, ci fiecărui an îi este atribuit un nume format din două componente în cadrul unui ciclu repetitiv de 60 de ani. Prima componentă este o tulpină cerească: Jia (asociată cu lemnul in crestere), Yi (asociată cu cheresteaua), Bing (asociată cu focul natural), Ding (asociată cu focul artificial), Wu (asociată cu pamantul), Ji (asociată cu lutul), Geng (asociată cu metalul), Xin (asociată cu metalul forjat), Ren (asociată cu apa curgatoare) și Gui (asociată cu apa statatoare).

Cea de-a doua componentă este numită „ramură terestră” și implică numele celor 12 animale din ciclul zodiacal: Zi (șobolan), Chou (bou), Yin (tigru), Mao (iepure), Chen (dragon), Si (sarpe), Wu (cal), Wei (oaie), Shen (maimuță), You (cocoș), Xu (câine), Hai (mistret).

Fiecare din cele doua componente este utilizata consecutiv. Prin urmare, primul an al ciclului de 60 de ani devine Jia-Zi, al doilea an este Yi-Chou, și așa mai departe. Când un set de componente se termină, acestea sunt luate de la inceput. De exemplu, al 10-lea an este Gui-You, al 11-lea an este Jia-Xu, al 12-lea an este Yi-Hai si al 13-lea an este Bing-Zi. În cele din urmă, al 60-lea an este Gui-Hai. Acest model de numire a anilor datează de aproximativ 2000 de ani









Sobolan

1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984,1996, 2008, 2020, 2032
Șobolanul este primul semn din horoscopul chinezesc, este caracterizat de elementul apă yin, care le conferă nativilor din această zodie înțelepciune, carismă, delicatețe, adaptabilitate, sociabilitate. La o aspectare dizarmonică nativii din zodia Șobolan pot fi influențabili, se învinovățesc sau dau vina pe cei din jur pentru nereușitele personale, își fac agende ascunse și nu își mai pot controla nervozitatea, de aceea ajung să fie obsedați de control. Șobolanii sunt persoane pentru care relațiile de dragoste nu ar trebui să fie o problemă. Este de remarcat faptul că întotdeauna Șobolanii își vor face relații bazate pe afectivitate, respect și nu vor urmări avantajele materiale sau sociale, deoarece ei pun accentul pe frumusețea sufletească și nu pe cea exterioară. Cu toate acestea, chiar dacă oferă iubire necondiționată, preferă să țină relațiile sub control. Nativii Șobolan știu cum să aibă grijă de familiile lor, pentru care sunt în stare să facă tot ce le stă în puteri ca să-i protejeze și să le asigure un trai mai mult decât decent. Cel mai mult Șobolanii se îngrijesc de bunăstarea copiilor lor, pentru care fac orice sacrificiu este necesar. Nativii Șobolan pot fi considerați specialii, deoarece au capacitatea de a empatiza cu cei din jur și de a le oferi sfaturi înțelepte. Le place să socializeze, să comunice prin gesturi și cuvinte frumoase.

Bivol
1901 1913 1925 1937 1949 1961 1973 1985 1997 2009 2021 2023

Bivolul este al doilea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie de pământ yin, element care îi conferă stabilitate, idei inovative, elocvență, integritate, perseverență, adaptabilitate, hărnicie, cinste, liniște, răbdare, modestie și responsabilitate. La o aspectare dizarmonică Bivolii pot fi taciturni, încăpățânați, răzbunători, posesivi, intoleranți, materialiști și inflexibili. Bivolii nu sunt cei mai romantici dintre nativii din horoscopul chinezesc, preferă să-și ascundă sentimentele sau să și le exprime mai degrabă prin gesturi decât prin cuvinte frumoase. În relațiile de dragoste, calitatea pe care o manifestă cel mai adesea este loialitatea față de partenerul de viață. Bivolii au o fire calmă și un suflet bun, de aceea o susțin pe ființa iubită și o ajută să trăiască o viață îndestulată. Le este destul de greu să se certe, de regulă nu ridică tonul, sunt atenți să nu supere, să nu rănească. Însă dacă sunt provocați pot ajunge să inspire frică. Câteodată spun minciuni nevinovate, pentru că ar face orice ca să păstreze echilibrul și armonia în cuplu. Relațiile lor afective ar putea avea de suferit atât din pricina unei lipse de comunicare emoțională și verbală, cât și datorită faptului că sexul pentru ei nu este o prioritate.

Tigru
1902 1914 1926 1938 1950 1962 1974 1986 1998 2010 2022

Tigrul este al treilea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie caracterizată de elementul lemn yang, care le conferă nativilor caracteristici pozitive: magnetism, curiozitate, bunăvoință, autoritate, noroc. La o aspectare dizarmonică nativii Tigru pot deveni împrăștiați, nerăbdători, temperamentali, intoleranți, neascultători. Tigrii trăiesc cu ideea că cei care contează cu adevărat sunt doar ei, de aceea sunt considerați rebelii zodiacului. Paradoxul este că acești nativi, oricât de neastâmpărați ar părea, în realitate au mare nevoie de stabilitate și de regulă nu își stabilesc domiciliul prea departe de locurile în care s-au născut.




În dragoste Tigrii nu sunt tocmai cei mai de încredere, pe de o parte știu cum să o facă pe persoana iubita să simtă că întotdeauna se pot baza pe ei, însă dacă li se oferă ocazia, uită de promisiunile pe care le-au făcut în trecut și dau curs noilor tentații sexuale. Deși unii nativi Tigru mai umblă și prin așternuturi străine, nu le place să stea mult timp departe de casă și de cei dragi. Naivii Tigru odată ce s-au îndrăgostit își vor exprima dragostea cu multă creativitate și generozitate. Relația cu nativii Tigru este mereu plină de surprize, ei mereu găsesc noi și noi provocari, ceea ce aduce dinamism în cuplu și ajută la menținerea dragostei.

Iepure
1903 1915 1927 1939 1951 1963 1975 1987 1999 2011 2023

Iepurele este al patrulea semn din horoscopul chinezesc, este guvernat de elementul lemn yin, datorită căruia are următoarele caracteristici pozitive: ambiție, longevitate, eleganță, tact, diplomație, prudență. La o aspectare dizarmonică nativii Iepure devin secretoși, pedanți, diletanți, hipocondri. Iepurii sunt nativii care ar face orice pentru a evita stresul și conflictul în relațiile afective, preferă pacea și liniștea în căminul conjugal. Nativii din zodia Iepure sunt generoși cu partenerii de viață, pe care îi răsfață cu cadouri scumpe, cu obiecte elegante și rafinate. În dragoste Iepurii sunt loiali, au principii corecte despre iubire și modul în care aceasta poate fi exprimată (prin cuvinte și gesturi frumoase). Iepurii cuceresc prin fizicul lor deosebit de plăcut, însă odată ce au furat inima partenerului de viață au tendința de a manipula și domina relația. Totuși, ar trebui să se abțină de la acest lucru, pentru a nu fi acuzați că au instaurat un regim dictatorial. Cel mai mult le place să primească atenție și complimente, însă nu suportă să li se facă observații sau să li se impună ceva cu forța. Dacă ceva nu le convine, decât să provoace o ceartă cu cei dragi, preferă să mintă. De regulă sunt prinși cu minciuna, dar acest lucru nu contează așa de mult pentru ei, pentru că știu că un cadou generos este soluția pentru o dulce împăcare.

Dragon
1904 1916 1928 1940 1952 1964 1976 1988 2000 2012 2024

Dragonul este al cincilea semn din horoscopul chinezesc, este guvernat de elementul pământ yang, care conferă acestei zodii trăsături pozitive: entuziasm, putere interioară, stabilitate, succes. La o aspectare dizarmonică Dragonii devin rigizi, neîncrezători, greu de mulțumit, frugali, mândri.Dintre toate cele 12 animale zodiacale Dragonul este singurul care nu poate fi întâlnit în natură și poate că datorită acestui fapt este considerat o zodie aparte. Inima Dragonilor se deschide mai încet pentru iubire, dar odată ce au găsit partenerul potrivit se dedică trup și suflet acestuia. Viața lor afectivă le va oferi și unele teste în ceea ce privește compasiunea și iubirea necondiționată. Însă, de regulă, au șansa de a cunoaște marea iubire după vârsta de 30 ani. Atunci când va fi pus în situații stresante, Dragonul nu va reuși mereu să afișeze o imagine calmă și rezervată, ci va lupta pentru a-și susține punctele de vedere. Nativii Dragon nu sunt genul celor care stau și îndură. De exemplu, ei nu acceptă să sufere. Totuși, dacă apar neînțelegeri cu partenerul de viață nu vor întârzia să-și exteriorizeze emoțiile cele mai profunde. După o ceartă Dragonii s-ar putea să regrete ceea ce au făcut, însă nu-și vor cere niciodată iertare. Cel mai probabil, pentru a se împăca vor recurge la cadouri sofisticate, nu la cuvinte romantice. Dragonilor le place să lupte pentru iubirea lor, de aceea, pentru ca relațiile de dragoste să reziste în timp au nevoie ca partenerii de viață să nu le arate toată dragostea dintr-o dată, ci cu măsură, pentru a le menține treaz interesul. De asemenea Dragonii au necesități sexuale ridicate, prin urmare dacă nu sunt împliniți pe plan amoros, vor încerca să caute satisfacție în așternuturi străine.

Sarpe
1905 1917 1929 1941 1953 1965 1977 1989 2001 2013 2025

Șarpele este al șaselea semn din horoscopul chinezesc, este guvernat de elementul foc yang și are următoarele caracteristici pozitive: discreție, intuiție, compasiune, agerime, șarm. La o aspectare dizarmonică nativii Șarpe pot deveni extravaganți, obsedați de câștiguri financiare, orgolioși. Misterioși și atrăgători, nativii Șarpe au un șarm irezistibil, de aceea atrag relații armonioase. Șerpii iubesc tot ce este frumos, arta, obiectele de lux și mâncarea bună. De aceea au nevoie de parteneri de viață care să le susțină aceaste mici capricii. Se îndrăgostesc la prima vedere și se bucură de toate darurile iubirii, afectivitate, sex, declarații de dragoste. Trăiesc cu dorința de a-și găsi sufletul pereche, însă în ceea ce privește căsătoria au o reținere, pentru că nu le place să fie privați de libertate. Pentru ca o relație cu un nativ Șarpe să treacă testul timpului, trebuie ca partenerul să fie discret și să nu-i invadeze spațiul propriu. Șerpii au un fizic plăcut, însă dincolo de prezența lor prietenoasă, au o aură autoritară, care impune respect. Șerpii au darul de a comunica prin cuvinte frumoase, dar dacă simt că sunt mințiți devin geloși și răzbunători.

Cal
1906 1918 1930 1942 1954 1966 1978 1990 2002 2014 2026

Calul este al șaptelea semn din horoscopul chinezesc, este guvernat de elementul foc yin care le conferă nativilor: persuasiune, stil, libertate, spirit practic, popularitate, inteligență, frumusețe, curaj, veselie. La o aspectare dizarmonică nativii Cal pot deveni suspicioși, egoiști, nerăbdători, lipsiți de scrupule, anxioși, rebeli, lipsiți de pragmatism. Nativii Cai tind să se îndrăgostească de la prima vedere, se aruncă fără să se gândească prea mult în mrejele iubirii, și nu înțeleg de ce nu li s-ar răspunde numai cu iubire, sex și aprecieri. Prin urmare, am putea spune că minusul lor ar putea fi lipsa de discernământ. Caii își gestionează mai greu emoțiile, simt în permanență nevoia să primească apreciere din partea partenerului de viață. Când această apreciere întârzie să apară, Caii încep să caute consolare în brațele altcuiva, însă vor regreta faptul că și-au trădat partenerul drag. Paradoxul în cazul nativilor Cal este că deși tânjesc după iubire și apreciere, le este frică să o ofere în mod necondiționat, pentru a se feri de o posibilă suferință. În general nativii Cal se îngrijesc de fericirea și bunăstarea căminului conjugal, însă uneori au toane și aduc reproșuri partenerului pentru că nu aduce destul de mulți bani în casă sau că nu gestionează cu înțelepciune banii puși la comun. Când se confruntă cu o anumită problemă la locul de muncă, nativii Cal au tendița de a lua problemele de la lucru și de a le aduce acasă, ceea ce le poate strica armonia și echilibrul conjugal. Tot ce vor este să primească compasiune și încurajări din partea celui drag, iar dacă le primesc încep să se simtă cu adevărat în siguranță.





Capra
1907 1919 1931 1943 1955 1967 1979 1991 2003 2015 2027 2039

Capra este al optulea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie guvernată de elementul pământ yin și are ca trăsături pozitive: sensibilitate, bunătate, creativitate, bun gust, perseverență, eleganță, farmec, simț artistic, dăruire și dragoste. La o aspectare dizarmonică nativii din zodia Capră devin leneși, profitori, pesimiști, excesiv de grijulii, lipsiți de simț practic, nesiguri. Nativii Capră sunt empatici și atunci când se îndrăgostesc fac tot posibilul să nu rănească sentimentele partenerilor de viață, fiind capabili chiar și de mari compromisuri. Orice ceartă cu cei din familie este percepută de nativii Capră ca fiind ceva tragic, care le distruge sentimentul de siguranță, de stabilitate. Natura lor blândă și grijulie le face să devină foarte atractive pentru sexul opus. Sunt firi sensibile, romantice, au mare nevoie de protecție, de aprobarea celor din familie și a partenerului de cuplu, pe care îi respectă. Uneori însă Caprele cer prea multă atenție, drept pentru care pot deveni agasante. Nativele din zodia Capră sunt printre cele mai bune mame din horoscopul chinezesc, compasiunea și dragostea lor fac ca legăturile de familie să fie trainice. Tot ce-și doresc nativii Capră este să ducă o viață în pace și armonie, lipsită de drame. Se exprimă manierat și frumos, prin cuvinte pline de respect. De obicei nu fac pasul de a oficializa relația până nu sunt stăpâne pe situația financiară. Își doresc să ofere un confort financiar partenerului de viață, pentru ca acesta să aibă timp pentru a se ocupa mai mult de familie și cămin.

Maimuta
1908 1920 1932 1944 1956 1968 1980 1992 2004 2016 2028 2040

Maimuța este al nouălea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie guvernată de elementul metal yang și are ca trăsături pozitive: inteligență, inovație, zel, leadership. La o aspectare dizarmonică nativii Maimuță devin lipsiți de stabilitate, agitați, oportuniști, manipulatori. Maimuțele au o personalitatea magnetică, știu să se facă întotdeauna plăcute, de aceea relațiile romantice nu sunt pentru ele o problemă. Umorul și farmecul lor personal le asigură popularitatea. Adesea își exprimă dragostea prin fapte, nu prin vorbe, pentru că preferă să mențină atât misterul în relații, cât și o anumită distanță. Nu dăruiesc mai multă iubire decât primesc de la partenerul de viață, deoarece așa se simt ei în siguranță. Când se îndrăgostesc Maimuțele iubesc în mod sincer, însă sunt firi destul de încăpățânate și au nevoie de parteneri de viață liniștiți, compasivi, iubitori. Maimuțele își iubesc copiii și chiar dacă la un moment dat vor da curs tentațiilor sexuale în afara căminului conjugal, întotdeauna se vor întoarce la familie, deoarece aceasta le oferă sentimentul de siguranță de care au mare nevoie.

Cocos
1909 1921 1933 1945 1957 1969 1981 1993 2005 2017 2029 2041

Cocosul este al zecelea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie de metal yin și are următoarele caracteristici pozitive: inteligență, entuziasm, umor, chic, spirit de observație, eficiență. La o aspectare dizarmonică nativii din zodia Cocoș pot deveni conservatori, lăudăroși, creduli, mândri, cu aere de superioritate, pedanți. Cocoșii sunt carismatici, relațiile lor sunt bazate pe dragoste la prima vedere. Datorită faptului că acești nativi știu cum să-i citească pe ceilalți, în dragoste nu se înșeală. Investesc tot ce au mai bun pentru a-l face fericit pe partenerul drag. Iubirea este pentru Cocoși ca o bijuterie de preț care trebuie răsplătită cu declarații de dragoste. În relația de cuplu pun preț pe respectul reciproc, iar dacă nu primesc acest lucru de la partenerul de viață este posibil să-l trădeze. În căminului conjugal Cocoșii sunt interesați și de partea materială a vieții, nu numai de cea romantică. Prin urmare își vor pune partenerul la muncă pentru a obține un nivel de trai peste medie. Le pasă de imaginea lor publică, iar dacă relația nu-i satisface, vor prefera să renunțe la ea. Iubirea Cocoșilor poate trece prin portofel, aceștia adoră să cheltuiască banii pe cadouri extravagante. Cocoșii au darul de a-i transforma pe cei dragi, cei care pornesc alături de Cocoși pe drumul vieții vor evolua. Își controlează partenerii, pot deveni extrem de geloși, însă modalitatea în care vor discuta problemele va fi diplomată, astfel incât partenerul nu se va supăra.






Caine
1910 1922 1934 1946 1958 1970 1982 1994 2006 2018 2030 2042

Câinele este al unsprezecelea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie guvernată de elementul pământ yang și are ca trăsături pozitive: loialitate, simțul datoriei, constanță, inteligență, eroism, moralitate, simțul dreptății și al onoarei, devotament. La o aspectare dizarmonică nativii Câine pot deveni lipsiți de tact, critici, cinici, egoiști, nesociabili. La începutul unei relații de dragoste nativii Câine vor încerca să impresioneze sexul opus prin înțelepciunea lor nativa, dar vor observa că tot ceea ce ei vor să ofere nu va fi luat în seamă, prin urmare se vor adapta și vor căuta o altă modalitate de a se remarca. Nu se îndrăgostesc la prima vedere, le place să fie abordați cu multă diplomație, pentru că dacă se simt agresați se vor retrage în carapacea lor și își vor închide inima. Se lasă cuceriți de cei care au răbdare cu ei, pentru că aceștia le dau sentimentul că există șanse să se înfiripeze o relație de durată, stabilă și armonioasă. Cât despre declarațiile de dragoste, Câinii nu sunt nici spontani și nici prea creativi, în schimb sunt extrem de fideli, își protejează familia și pe cei dragi, le place să se bucure împreună cu aceștia cu ocazia sărbătorilor. În căminul conjugal se mișcă mai lent, au nevoie ca partenerii de viață să-i împingă de la spate pentru a actiona, în caz contrar, preferă să lenevească. Discursul lor este calm, au mișcările lente și controlate. Câinii nu sunt chiar atât de materialiști, pentru ei cea mai mare împlinire este atunci când au parte de dragoste din partea partenerului de viață. Le place să știe totul despre partenerul iubit, în timp ce ei mereu vor păstra o aură de mister în ceea ce îi privește. În ceea ce privește viața de familie mulți dintre nativii Câine se tem foarte mult să nu fie înșelați, ceea ce de cele mai multe ori li se și întâmplă. Dacă sunt stresați din pricina job-ului Câinii încep să despice firul în patru, ceea ce îi poate face mai greu de suportat de către cei dragi.

Mistret (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043)

Mistrețul este al doisprezecelea semn din horoscopul chinezesc, este o zodie guvernată de elementul apă yang și are următoarele caracteristici pozitive: onestitate, galanterie, voluptate, sinceritate, ordine, disciplină. La o aspectare dizarmonioasă nativii Mistreț devin încăpățânați, materialiști mânioși, creduli, nesiguri. Mistrețul simbolizează virilitatea și fertilitatea, iar nativii din zodia Mistreț preiau aceste calități de la animalul care îi reprezintă. Nativii Mistreț nu sunt atât de entuziasmați de dragoste la prima vedere, preferă să lupte pentru a-și cuceri partenerul, iar odată ce s-au conectat cu acesta se atașează și sunt gata să dea totul relației. Mistreții prețuiesc frumusețea interioară mai mult decât aspectul fizic, au capacitatea de a înțelege emoțiile și opiniile celui drag, de aceea sunt compasivi și toleranți față de partenerii lor. Echilibrul lor interior vine din pacea sufletească. Partenerul de viață are parte de multe experiențe plăcute alături un nativ Mistreț, pentru că acesta este un romantic incurabil, oferă ceea ce este mai bun și își dorește să obțină tot confortul pentru ca cel drag să nu ducă lipsă de nimic. Răbdarea Mistreților este cu adevărat o virtute, pe care aceștia o pun în practică atunci când ascultă păsurile celui iubit. În dragoste uneori nu sunt luați în seamă, moment în care își pierd încrederea în ei, iar partenerul de viață este tentant să profite de naivitatea Mistreților. Chiar dacă observă acest lucru, datorită bunelor maniere Mistreții nu vor riposta. Mistreții știu cum să evite certurile, iar orice suspiciune la adresa partenerului va fi mai întâi investigată. În cel mai rău caz, dacă vor desoperi că au fost înșelați vor lua decizia de a se muta o perioadă pentru ca partenerul să aibă timp să scape de tentație. În majoritatea cazurilor, indiferent de vârstă, nativii Mistreț văd și cred că toată lumea este bună, își sacrifică mereu fericirea și confortul de dragul celor dragi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții