Cei mai sinceri nativi din zodiac

Horoscop Special Cei mai sinceri nativi din zodiac Horoscop Urania 2024. Vezi ce spune horoscopul zilnic pentru zodiile Berbec, ...

Trăsăturile generale ale nativului din zodia Balanta

Written By NIKE B. on luni, 25 februarie 2013 | 09:23


Trăsături generale Balanta

Majoritatea zodiacelor au despre nativii în zodia Balanţei, ca şi despre cei născuţi în zodia Fecioarei, multe, foarte multe cuvinte bune. O cla­sificare foarte populară este aceea în care, de pildă, Fecioara este trecută la capitolul zodii bune, alături de Taur, Peşti şi Berbec, în timp ce Balanţa este plasată în grupa zodiilor potrivit de bune, împreună cu Vărsător, Săgetător şi Gemeni. Probabil că o clasificare mai atentă ar putea situa, cu uşurinţă, Balanţa în rândul zodiilor generoase. Om al dreptăţii şi al bunei convieţuiri, nativul în Balanţă probează faptul că dispune de mari resurse sufleteşti şi că este, de fapt, cel mai social om din tot zodiacul. Valenţele sociale ale acestui om sunt date şi de faptul că, practic, nu are „organ” pen­tru conflict, că nativul acestei zodii habar n-are ce-i aceea agresivitate, că supărarea sa este, în cele mai multe dintre cazuri, asemenea unei averse. Frumos pe dinăuntru, nativul în Balanţă este frumos şi pe dinafară, atât la înfăţişare, cât şi la comportare. Bărbatul şi femeia din zodia Balanţei vor fi, de foarte multe ori, nu doar nişte buni companioni, ci şi nişte interlo­cutori, nişte convivi plini de farmec.

Nativul în această zodie va face din compromis o piatră de încercare şi, nu o dată, va avea şi reuşite în ches­tiuni pe care alţii nici nu şi le imaginează decât potrivnice, opozante, di­nainte pierdute. Nevoit să se bată pentru demnitate şi onoare, atât pentru el, cât şi pentru ai săi, nativul în Balanţă nu va avea, totuşi, întotdeauna, un plan bine definit pentru a acţiona. Ceea ce nu înseamnă, însă, că nu va fi în stare să se lupte cu îndârjire, oriunde şi oricând, promovând regu­lile de fier ale moralei. Om al relaţiilor, nativul în Balanţă este capabil să reconstituie, prin iscusinţa sa, întregul, rotundul, lucrul aproape perfect. Proeminent în acest semn al Balanţei, sufletul are tendinţa, benefică, de a se exprima mereu, evident cu precădere în sens pozitiv.
Un domeniu de exprimare sufletească este, desigur, şi cel al artei, teri­toriu în care nativul în Balanţă se va simţi realmente ca la el acasă. Na­tivul în Balanţă va fi preocupat de artă, dovedind nu numai interes, pur şi simplu, pentru acest domeniu, ci şi calităţi. în mod obişnuit, nativul în Balanţă va fi un consumator de literatură, de teatru, de muzică. Mulţi nativi în Balanţă vor cocheta cu artele, îndeletnicire în urma căreia vor putea ajunge artişti plastici, actori, scriitori, muzicieni, profesori. Nativul în Balanţă este dotat cu un simţ pronunţat al frumosului, contribuind şi el, atât cât îi stă în măsură, precum şi după împrejurări, la realizarea şi împlinirea frumosului în această lume.
Punctul forte al acestui nativ Balanţă îl va constitui, însă, ştiinţa relaţiilor sociale, priceperea în a-i împăca şi apropia pe oameni. în contextul com­plex al relaţiilor sociale bine unse, nativul în Balanţă va fi un prieten de excepţie, care va sluji prietenia ca nimeni altul. Din acest motiv, i se vor putea încredinţa taine pe care nu le va dezvălui nimănui, niciodată, sub nici o formă. Evident, nativul în Balanţă va urî singurătatea, bucu­ria sa fiind arena socială, unde se va dedica dreptăţii, ordinii, armoniei, întrajutorării. La anii tinereţii, dar şi mai târziu, nativul în Balanţă va fi un mare iubitor de întâlniri în societate, de petreceri, de agape, de fel de fel de distracţii şi cluburi, unde oamenii se întâlnesc, dialoghează şi se simt bine.

Nativul în Balanţă va lupta foarte mult pentru bine şi armonie în fami­lia sa. Dacă în familia proprie, sau în societate, nu va găsi ecou pentru preocupările sale de bine, dreptate, înţelegere, dialog, nativul în Balanţă se poate izola, se poate închide în sine şi, în asemenea momente va suferi foarte mult. Dacă se va naşte sub aştri aspri, potrivnici, nativul în Balanţă poate ajunge ca o fantomă pentru societate, fiind evitat şi dispreţuit pen­tru atributele sale devenite de nesuferit - pârâtor, turnător, laş, purtător de vorbe neplăcute.
în mod obişnuit, însă, nativul în Balanţă dispune de un inepuizabil rezer­vor de bună dispoziţie şi de un altul cu înţelegere şi răbdare, de asemenea inepuizabil. Din păcate, uneori nativul în Balanţă îşi va găsi mai lesne fericirea în viaţa socială, decât în propria familie, ceea ce îl va face să aibă probleme acasă, tocmai unul ca el, şi tocmai cu persoanele cele mai apro­piate şi mai iubite. Şi se pare că se vor găsi persoane, chiar şi din familia sa, care nu-i vor înţelege, prea repede şi la timp, dorinţa acestui om de a fi în furnicarul societăţii şi de a încerca, tocmai el, să tămăduiască ne- orânduieli între oameni sau nedreptăţi. Deşi bun cunoscător al semenilor, nativul în Balanţă se va simţi stânjenit atunci când va trebuie să ia decizii care-i privesc pe ceilalţi. Aşa se pare că, tocmai din acest motiv, nu-i va fi uşor să fie şef peste un colectiv unde va trebui nu numai să-i armonizeze, să-i împace pe subordonaţi, dar va trebui să ia şi o serie de măsuri îm­potriva firii şi simţirii sale, ceea ce-1 va putea deconcerta sau chiar arunca în neagră deznădejde. în acest context, nativul în Balanţă va putea fi acu­zat pe bună dreptate de inerţie, de obtuzitate, de conservatorism.
Brav luptător cu morile de vânt, nativul în Balanţă va fi, uneori, un premiant care dă cu barda-n apă sau, în cel mai bun caz, unul care se încăpăţânează să care apă cu ciurul.
Altfel, în mod normal, lumea îl iubeşte pe nativul în Balanţă pentru idea­lismul său, cât şi pentru neodihna şi priceperea sa în modelarea relaţiilor dintre oameni, fiind privit, mai mereu, ca o speranţă în plus, iar uneori chiar ca un prea-frumos nebun, în faţa căruia se cuvine să-ţi scoţi pălăria.
Se mai poate spune, totuşi, despre atât de cumpănitul nativ din Balanţă, fie bărbat sau femeie, că poate aluneca, în anumite condiţii ce ţin de relaţia sa cu mediul social în care trăieşte, spre narcisism, izolându-se şi trăgând, astfel, obloanele ce dau spre lumea exterioară.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Horoscop Urania Facebook

Termeni si condiții